Info

2. mart 2021.2. mar 2021.
Kulturni centar

Kulturni centar

Akcija šabačkog Kulturnog centra

Šabački Kulturni centar organizuje do 3. marta akciju u kojoj prikuplja očuvane pametne telefone i tablete koje vlasnici više ne koriste, a mogu biti značajni za one koji ne mogu da ih priušte.

Svakog radnog dana od 08 do 20 časova u Galeriji Kulturnog centra i knjižari ove ustanove kulture, zainteresovani mogu ostaviti svoje uređaje.

O samoj akciji govori dopis Kulturnog centra koji vam prenosimo u narednim redovima.

Hej ti, baš ti,

Hvala što si pridružio akciji i što želiš da pomogneš nekome od mnogih učenika i učenica koji nemaju mogućnost da redovno prate online nastavu ili komuniciraju sa svojim drugarima i drugaricama. Korona nam je pokazala koliko nedostatak tehnike utiče na kvalitet života, a ti sada možeš to da promeniš.

U akciji Vršnjaci vršnjacima: online digitalne klupe skupljamo očuvane pametne telefone i tablete koje ćemo dalje proslediti onima kojima su potrebni. Na taj način ćemo omogućiti da telefon dobije produžen život i ne skuplja prašinu u fioci. Potrebno je da telefon ili tablet bude očuvan, manje ogrebotine dolaze u obzir. Punjač je poželjan, ali ne i obavezan. Na ovaj način ćeš produžiti život uređajima, dok ćeš nekome ulepšati život!

Osim toga pozivamo te da proslediš informaciju o akciji dalje, podeliš video ili ovaj događaj jer tako zajedno povećavamo broj onih koji mogu da pomognu. Ako tvoje mesto nije na spisku i dalje možeš da nam pomogneš. Pokreni akciju sa svojom ekipom ili organizacijom, pronađi mesto gde možete da skupljate telefone i ako nešto skupite ili želite da nam se priključite javite nam se na mejl vrsnjacivrsnjacima@unss.org.rs.

U akciji učestvuje preko 20 organizacija i zainteresovanih pojedinaca, a akciju podržava Unija sindikata prosvetnih radnika i Unija srednjoškolaca Srbije koja će pomoći u tome da uređaji stignu do onih kojima su najpotrebniji.

Hvala što ti je stalo.

*Istraživanje koje je sprovelo Ministarstvo prosvete na uzorku od 14.715 nastavnika i nastavnica, stručnih saradnika i saradnica, direktora i direktorki pokazuje da kada je reč o glavnim problemima sa kojima su se suočili nastavnici prilikom realizovanja učenja na daljinu najveći broj njih, odnosno 52,3% izdvaja dostupnost resusursa i tehnologije učenicima (računara, softvera...), kao četvrti po učestalostalosti sa 37,4% navode dostupnost resusursa i tehnologije samim nastavanicima.

Slične podatke pokazuje i istraživanje Unije srednjoškolaca Srbije pod nazivom “Pregled srednjoškolskog života tokom pandemije” koje pokazuje da 37% deli računar sa ukućanima, dok 14,7% nema pristup računaru uopšte (uključujući i telefone i tablete).

Najnoviji broj

15. april 2021.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa