7. april 2021.7. apr 2021.
Ljubovija.info

Ljubovija.info

Pripremanje dokumentacije za izgradnju tunela kroz Proslop

Predsednik Opštine Ljubovija Milan Jovanović sastao se juče u Ministarstvu građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture sa pomoćnikom ministra za prostorno planiranje i urbanizam Đorđem Milićem i tom prilikom razgovarao o pozicioniranju naše opštine u Prostornom planu Republike Srbije za period od 2021. - 2035. godine.

Svakako da je najveća planirana investicija, koja je ovim planskim dokumentom stavljena u prioritete razvoja saobraćaja i saobraćajne infrastrukture Republike Srbije, rekonstrukcija puta i izgradnja tunela na državnom putu IIa reda br. 141 na deonici Osečina - Pecka - Ljubovija. Sredstva za izradu planske i projektno - tehničke dokumentacije su obezbeđena, a posao poveren Saobraćajnom institutu CIP čiji će predstavnici posetiti našu opštinu do kraja ove sedmice i time zvanično započeti projekat koji je višedecenijski san Azbukovice i srednjeg Podrinja.

Ljubovija.info


Takođe, uvidom u ovaj planski dokument vidi se i značajno pozicioniranje naše opštine kao turističke destinacije ali i unapređenje energetskih kapaciteta, pre svega izgradnjom gasovoda i izradom hidroenergetskih sistema u potezu Srednja Drina (deo Drine između HE Perućac i HE Bajina Bašta) koji treba planirati sa objektima u osnovnom koritu, bez ikakvih nepoželjnih uticaja na socijalno, urbano i ekološko okruženje.

Oglas o Javnom uvidu u nacrt Prostornog plana Republike Srbije 2021-2035 objavljen je na sajtu opštine Ljubovija sa obaveštenjem za sva zainteresovana pravna i fizička lica da za vreme trajanja javnog uvida mogu podneti primedbe na izloženi nacrt i uputstvom za popunjavanje.

Takođe, predsednik opštine i pomoćnik ministra u nastavku sastanka razgovarali su i o izradi novog Plana generalne regulacije za naseljeno mesto Ljubovija sa kojim je opština konkurisala na Javnom pozivu Ministarstva za sufinansiranje planskih i urbanističkih dokumenata, pri čemu je obećana stručna pomoć ministarstva u rešavanju najvažnijih infrastrukturnih problema naše opštine.
Ljubovija.info

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa