Info

21. april 2021.21. apr 2021.
Obeležavanje Dana grada – Biblioteka šabačka: Izložba „Mostovi“

Obeležavanje Dana grada – Biblioteka šabačka: Izložba „Mostovi“

Povodom Dana grada, u četvrtak 22. aprila 2u Galeriji Biblioteke šabačke biće otvorena izložba „Mostovi“ koja je nastala u saradnji sa Školom primenjenih umetnosti. Devetnaesti put će učenici ove škole u Biblioteci u okviru edicije „Kultura ćirilice“ predstaviti radove i iskazati svoje talente. Na taj način se potvrđuje uspešna saradnja dveju značajnih ustanova koje se promišljeno bave mladima.

Izložbu će otvoriti Jelena Podgorac Jovanović, direktorka Biblioteke šabačke, Nevenka Đokić, direktorka Škole primenjenih umetnosti i Mina Stupar, profesorka iz Škole primenjenih umetnosti. Ovogodišnja izložba se bavi temom mostova kao nekadašnjim, današnjim i budućim simbolima grada. Most kao večita inspiracija biće predstavljen kroz fotografije, grafike, linoreze, crteže i centralnu skulpturu od knjiga.

Izložba će biti otvorena u najužem krugu poštovalaca umetnosti, a sve u cilju zaštite zdravlja i odgovornog ponašanja. Direktan prenos otvaranja izložbe će moći da se prati preko Fejsbuk stranice Biblioteke šabačke. Svi zainteresovani sugrađani će moći da pogledaju postavku do 18. maja 2021. godine.

Najnoviji broj

14. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa