4. maj 2021.4. maj 2021.
Foto: Glas Podrinja

Foto: Glas Podrinja

Uspešna akcija vakcinacije na seoskim punktovima

Vakcinacija na punktovima po šabačkim selima danas se završava imunizacijom u Petkovici, Pocerskom Pričinoviću, Ševaricama, Drenovcu i Mačvanskom Pričinoviću. Tokom petka, subote i ponedeljka ekipe Doma zdravlja "Dr Draga Ljočić" u saradnji sa Zavodom za javno zdravlje Šabac, vakcinisali su meštane 14 sela Mačve, Pocerine i Posavotamnave. Očekuje se da broj građana koji su primili vakcinu na ovim seoskim punktovima tokom četiri dana premaši 1.500.

Foto: Glas Podrinja


Punkt u Petkovici danas su posetili gradonačelnik Šapca Aleksandar Pajić, direktorka Doma zdravlja dr Jasmina Stanković, i direktor Zavoda za javno zdravlje dr Branko Vujković. Gradonačelnik Pajić je ocenio da je Grad doneo dobru odluku da imunizaciju sprovede na ovaj način.

-Preko vakcinalnih punktova došli smo do svih sugrađana. Odziv je veliki. Nastavićemo u Ekonomskoj školi vakcinaciju. Ovo je jedini način da završimo sa svetskom pandemijom i da imamo leto koje svi zaslužuju, bez teže obolelih. Apelujemo na sve da se vakcinišu. Ako treba, doći ćemo u svaku kuću, potrebna je samo volja, rekao je gradonačelnik Pajić.

Foto: Glas Podrinja


Po završetku vakcinacije u seoskim ambulantama, ekipe Doma zdravlja išle su i na kućne adrese nepokretnih meštana. Takođe, vakcinisani su i svi oni koji su došli, a nisu bili na spiskovima koji su napravljeni po mesnim zajednicama.

Foto: Glas Podrinja


-Interesovanje je veliko tako da ćemo nastaviti sa ovo akcijom.Sa obe doze je vakcinisano oko 22.000 građana, a oko 30.000 prvom dozom. Te cifre nas raduju, ali želimo da izađemo u susret svima, posebno onima koji su najudaljeniji. Udaljenost i starost su često najveća prepreka do vakcine. Tokom praznika smo imali i manji broj pregleda u kovid ambulanti, rekla je dr Jasmina Stanković.

Revakcinacija će se takođe organizovati na istim punktovima u selima, kada za to bude vreme.

Foto: Glas Podrinja


-Povećanje dostupnosti vakcina protiv kovida 19, pogotovu na seoskom području i u danima praznika, kada meštani imaju više vremena da odvoje za svoje zdravlje, pokazalo se kao odlična odluka. Na ovaj način smo za lestvicu više podigli kolektivni imuloški bedem. Očekujem nastavak akcije, s obzirom da je odziv odličan. Vakcina ima dovoljno. Od skoro je ZZJZ Šabac distributivni centar za Fajzer vakcinu i građani mogu da se vakcinišu svim vrstama vakcine, rekao je dr Branko Vujković.

Do sada je oko 25 odsto građana Šapca primilo obe doze neke od ponuđenih vakcina.
Glas Podrinja

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa