6. maj 2021.6. maj 2021.
Beta

Beta

Pošta Srbije: Brža i pouzdanija isporuka internet kupcima

Vršilac dužnosti direktora javnog preduzeća Pošta Srbije Zoran Đordjević i predsednica eKomerc Asocijacije Srbije Zorana Milidrag potpisali su danas Memorandum o razumevanju, u cilju razvoja internet poslovanja pošta i obezbedjivanja pouzdane logističke infrastrukture i informatičkih rešenja za unapređenje internet trgovine u Srbiji.

"Strateški cilj Pošte Srbije je razvoj novih i unapređenje postojećih usluga kroz proces digitalizacije, za šta imamo punu podršku Vlade Srbije i premijerke Ane Brnabić. Kroz saradnju sa eKomerc Asocijacijom, Pošta Srbije će, kao najveći nacionalni provajder logističkih usluga, pomagati razvoj ovog segmenta poslovanja, pre svega kod mikro i malih preduzeća, i omogućiti bržu i kvalitetniju isporuku na adrese kupaca", rekao je Đordjević.

Saradnja eKomerc Asocijacije Srbije sa Poštom Srbije je po rečima Zorane Milidrag ključna za razvoj i unapređenje internet poslovanja u Srbiji, pre svega kroz razmenu iskustava radi edukacije korisnika – mikro i malih preduzeća.

Takođe, kako je dodala, to će omogućiti otklanjanju barijera za efikasniji razvoj internet trgovine kroz razvoj logističkih usluga, koje su se sa rastom internet trgovine u poslednjih godinu dana pokazale kao najveće razvojno ograničenje.

Kako je saopšteno, eKomerc Asocijacija Srbije okuplja više od stotinu velikih kompanija i zalaže se, izmedju ostalog, za podizanje standarda internet poslovanja u cilju uključivanja Srbije u svetske e-komerc tok
Izvor: Beta

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa