7. maj 2021.7. maj 2021.
Glas Podrinja

Glas Podrinja

Otvorena 25. Izložba ikona u Galeriji Kulturnog centra u Šapcu

U Galeriji Kulturnog centra u Šapcu, večeras je otvorena 25. Izložba ikona.


Tročlani žiri u sastavu: Jelena Hinić, ikonopisac, redovan profesor na Akademiji SPC u Beogradu, dr Miodrag Milutinović, freskopisac, docent na Akademiji SPC u Beogradu i Sonja Petrović Jagić, istoričarka umetnosti iz Šapca od prispelih 83 ikone od 67 autora za izlaganje na 25. izložbi ikona je odabrao 40 ikona od 34 autora.
Glas Podrinja

Jednoglasno nagrada je dodeljena Nedi Đukić, ikonopiscu iz Kragujevca za izvanrednu ikonu “Sila i spas” studiozno urađena ikona potpuno u duhu srpske ikonografije pokazujući da je Neda na dobrom putu i da se lako izdvaja iz mnoštva i svedoči nam da tradicija srpske duhovnosti još traje.
Glas Podrinja

- Prvi put učestvujem na ovoj izložbi. Veoma mi je, kao posetiocu, interesantna, a nagradu nisam očekivala. Zahvalna sam Kulturnom centru i uvaženom žiriju, rekla je autorka koja je na svoj način predstavila Drugi Hristov dolazak.
Glas Podrinja

Izložbu je otvorila Sonja Petrović Jagić, kustos Galerije KC.
- Galerija već četvrt veka organizuje već četvrt veka i mi je čuvamo kao dragocenost. Ovogodišnja izložba je jedna od najboljih u poslednjih nekoliko godina, istakla je ona.
Posetioci su sa pažnjom razgledali radove, ponosni na činjenicu da su ikone nekolicine mladih umetnika iz Šapca našle svoje mesto na ovogodišnjoj izložbi.
Glas Podrinja

Najnoviji broj

11. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa