12. maj 2021.12. maj 2021.
Foto: Kabinet načelnika MUO

Foto: Kabinet načelnika MUO

Čestitka načelnika MUO povodom ramazanskog Bajrama

Povodom ramazanskog Bajrama, velikog praznika svih građana muslimanske veroispovesti, načelnik Mačvanskog upravnog okruga Vladan Krasavac uputio je čestitku Islamskoj zajednici Srbije i svim vernicima muslimanske veroispovesti.

U čestitki se kaže:

"Poštovani građani muslimanske veroispovesti,
Ramazanski Bajram se slavi u svim zemljama muslimanskog sveta, a u mnogim zemljama je Državni praznik. Ovo je jedan od posebanih meseci u Islamu, koji se uvek završava ramazanskim Bajramom. Obavezan je za sve punoletne i zdrave muslimane.

Prvi dan velikog praznika provodi se uvek u krugu porodice, koja se okuplja kod najstarijih članova, drugi dan se obilaze groblja, te se ujedno obeležava kao Dan šehida – palih boraca. Treći dan je predviđen za druženja sa prijateljima i poznanicima, a u tradiciji je ukorenjeno da se sklapaju prijateljstva.

Ramazanski Bajram je prilika da u vremenu pandemije Korona virusa, koja duže od godinu dana hara svetom, pokažemo humanost i solidarnost, a onima kojima je potrebno pružimo pomoć, sigurnost i pažnju.Negujmo zajedništvo i lepotu različitosti za budućnost naše zajedničke domovine Srbije.

Želim vam da ramazanski Bajram provedete u miru, dobrom zdravlju i blagostanju".
BAJRAM ŠERIF MUBAREK OLSUN !
Kabinet načelnika
Vladana Krasavca
Kabinet načelnika Vladana Krasavca

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa