30. jul 2021.30. jul 2021.
Foto: Glas Podrinja: Najava Cerskog marša

Foto: Glas Podrinja: Najava Cerskog marša

Prijave za Cerski marš do 5. avgusta

Prijavljivanje za 12. Cerski marš traje do 5. avgusta. Organizatori još jednom apeluju na sve koji žele da učestvuju da se prijave na profile Cerski marš na društvenim mrežama ili na broj telefona 0654374921.

Prošle godine Marš je održan simbolično, u skladu sa epidemijskom situacijom. Ove godine biće u onom formatu na koji su ljudi i navikli, a hodočašće dugo 37 kilometara kreće u nedelju 15. avgusta ispred crve Svetih apostola Petra i Pavla. Skup je, kao i ranije, u 7.00 časova ujutru na Trgu šabačkih žrtava.

-Gosti će nam doći iz skoro svih gradova u Srbiji, iz Republike Srpske u većem broju nego ranije, a prvi put ćemo imati i goste iz zemlje saveznice iz Velikog rata - Francuske. Veće pauze su na 10. kilometru u školi u Varni, gde će biti i zajednički doručak, zatim na 20. kilometru u Volujcu, takođe kod škole. Posle toga ćemo praviti češće ali kraće pauze. Oko 15.00 časova ćemo biti na Krstu, na Ceru, gde će nam se priključiti Udruženje veterana. "Noćni vukovi" će ući na motorima ispred nas u Tekeriš i dočekati nas kod spomenika. Kod spomenika će biti kratak program i pomen cerskim junacima. Sav program će se održati u Osnovnoj školi "Stepa Stepanović" u Tekerišu, gde je i zajednički ručak, naveo je predsednik Upravnog odbora Udruženja građana "Cerski marš" Božidar Katić.

Za sve učesnike je obezbeđena flašica vode, koju će tokom puta dopunjavati, doručak, ručak na Tekerišu i prevoz nazad do Šapca.

Dobitnik ovogodišnje Cerske spomenice je gradonačelnik Banja Luke Draško Stanivuković.


Ovogodišnji Cerski marš je posvećen Voji Tankosiću za kog je Katić rekao da je simbol toga kako su naši preci izgledali, ponašali se i borili za sitne, ali i stvari koje život znače.

"Čast, hrabrost i prkos" je slogan koji će ove godine pratiti učesnike od Šapca do Tekeriša.

Pored prijave, za maloletnike je za učešće potrebna i saglasnost roditelja. Organizatori apeluju na učesnike da pre i tokom puta ne konzumiraju alkohol.
Glas Podrinja

Najnoviji broj

14. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa