3. avgust 2021.3. avg 2021.
Foto: Ljubovija.info

Foto: Ljubovija.info

Poseta ministra Popovića Ljuboviji

U ponedeljk 02. avgusta,posle otvaranja Regionalnog inovacionog smart siti centra u Malom Zvorniku, ministar za inovacije i tehnološki razvoj dr Nenad Popović posetio je Ljuboviju. Ministra Popovića su ispred zgrade Opštinske uprave dočekali predsednik Opštine Ljubovija Milan Jovanović i zamenik predsednika Aleksandar Đukić sa saradnicima, nakon čega je ministar izrazio želju da povodom praznika Svetog proroka Ilije obiđe crkvu Svetog Preobraženja Gospodnjeg.

Poseta Ljuboviji započela je održavanjem sastanka sa predsednikom Opštine Milanom Jovanovićem i njegovim saradnicima. Razgovaralo se o brojnim temama koje su od značaja za unapređenje razvoja Opštine i čitavog ovog kraja. Najviše se govorilo o ulaganjima u Ljuboviju u cilju boljitka svih građana,posebno mladih. Predloženo je da opština Ljubovija naredne godine konkuriše kod Ministarstva za inovacije i tehnološki razvoj za otvaranje inovacionog smart siti centra,sličnog ovom koji je danas otvoren u Malom Zvorniku.

Ljubovija.info


Po rečima ministra Nenada Popovića ovim će mladi inovatori imati mogućnost da razvijaju svoje preduzetničke veštine i da razmenjuju znanja i iskustva kako bi na najbolji način doveli svoje ideje do tržišta. Naglasio je da je Srbija u proteklih nekoliko godina uložila više od 100 miliona evra u izgradnju inovacione infrastrukture i startap ekosistema, što je dovelo do toga da je izvoz usluga iz Srbije u oblasti informaciono-komunikacionih sistema u 2020. godini dostigao 1,44 milijarde evra.
Smart siti centri su deo integrisanog inovacionog ekosistema sa više od 20 startap i smart siti centara i tehnoloških parkova u Novom Sadu, Beogradu, Nišu i Čačku, a cilj je da korisnici ovih centara između sebe sarađuju i razmenjuju ideje i znanje. Razvoj inovacione infrastrukture širom Srbije i njihovo umrežavanje donosi odlične rezultate na polju razvoja preduzetništva i otvaranja novih, dobro plaćenih radnih mesta.

Nakon održanog sastanka upriličena je poseta crkvi Svetog preobraženja Gospodnjeg u centru varošice.

Događaju je prisustvovao i načelnik Mačvanskog upravnog okruga Vladan Krasavac.

Kabinet načelnika
Vladana Krasavca

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa