15. septembar 2021.15. sep 2021.
Kabinet gradonačelnika Šapca

Kabinet gradonačelnika Šapca

Dan srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave

Dan srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave obeležen je danas širom Srbije i Republike Srpske, u spomen na 15. septembar 1918. godine, datum koji je označio proboj Solunskog fronta.
Gradonačelnik Šapca dr Aleksandar Pajić istakao je značaj ovog praznika za nacionalno jedinstvo srpskog naroda, naglasivši da se ovaj Praznik prvi put zvanično obeležava u Šapcu.


,,Mi smo stari evropski narod, koji ne smetajući nikome i ne čineći ništa ni protiv koga, treba da bude svestan svojih zajedničkih korena i da podstiče razmišljanje o boljoj budućnosti svih Srba, ma gde oni živeli. Sigurni smo da je jedinstvo srpskog naroda jedan od najbitnijih preduslova za ostvarenje tih ciljeva. Prethodne generacije Šapčanki i Šapčana ugradile su svoje živote u ideale slobode i jedinstva srpskog naroda. Kao grad smo zbog toga često bili na iskušenjima, ali svest o tome ko smo i za koje vrednosti se borimo, nije nas napuštala. Isticanjem nacionalne zastave Republike Srbije, danas se i mi, Šapčani, dostojanstveno i ponosno pridružujemo obeležavanju ovog praznika. Živelo jedinstvo srpskog naroda! Živela Republika Srbija“, rekao je gradonačelnik Pajić.
Kabinet gradonačelnika Šapca

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa