17. septembar 2021.17. sep 2021.
Foto: Glas Podrinja: Pokazna vežba

Foto: Glas Podrinja: Pokazna vežba

Obeležen Dan Sektora za vanredne situacije i slava

Odeljenje za vanredne situacije Grada Šapca danas je obeležilo Dan Sektora za vanredne situacije i slavu vatrogasaca - spasilaca Nesagorivu kupinu. Ovim povodom izveli su taktično - tehnički zbor isred Vatrogasnog doma kom je prisustvovala grupa dece vrtića "Bambi".

Foto: Glas Podrinja, Obeležavanje Dana Sektora


Deca, kao i prolaznici mogli su da vide deo vozila i opreme koje vatrogasci svakodnevno koriste prilikom intervencija tokom kojih spašavaju imovinu i živote. Vatrogasci su demonstrirali gašenje penom, kao i rad sa opremom za intervencije na velikim visinama. Deci je, sigurno, najzanimljiviji momenat bio kada su ih vatrogasci kratko porvozali u korpi kojom se oni penju na velike visine. Takođe, najmlađi Šapčani mogli su da vide i kako izgledaju kamioni iznutra i šta od opreme sadrže.

Foto: Glas Podrinja, Deca iz vrtića "Bambi"


Na kraju susreta vatrogasci - spasioci deci su podelili priručnike za slučaj da se nađu u opasnosti od požara, poplava ili zemljotresa, u vidu slikovnica prilagođenih za njihov uzrast, kao i slatkiše.

Foto: Glas Podrinja, Demonstracija gašenja penom


Istovremeno, u prostorijama Vatrogasnog doma, pripadnici Odeljenja za vanredne situacije sa sveštenikom su polomili slavski kolač.

Foto: Glas Podrinja, Vatrogasci su obeležili i slavu


Ove, kao i prošle godine, današnji datum je obeležen skromno, zbog epidemiološke situacije. Ranijih godina vatrogasci - sapsioci su svoj dan obeležavali sa znatno više sugrađana i uz mnogo ozbiljnije pokazne vežbe.
Glas Podrinja

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa