22. septembar 2021.22. sep 2021.
Foto: Kabinet načelnika MUO

Foto: Kabinet načelnika MUO

Obeležen Dan opštine Krupanj

U utorak 21. septembra 2021. godine Krupanj je obeležio Dan opštine. Svečana sednica Skupštine opštine održana je u Domu kulture "Politika", u skladu sa trenutnom epidemiološkom situacijom i primenom mera koje je naložio Krizni štab. Sednici su prisustvovali Ivana Popović, poslanik u Skupštini Republike Srbije, načelnik Mačvanskog upravnog okruga Vladan Krasavac, odbornici Skupštine opštine Krupanj, umetnik Oliver Njego, pijanista i profesor muzike Nikola Rackov, predsednici i predstavnici lokalnih samouprava sa područja Mačvanskog upravnog okruga i okruženja, brojni građani i mediji.

Svečana sednica započela je intoniranjem Himne Republike Srbije "Bože pravde", nakon čega je prisutne goste u ime opštine Krupanj i u svoje lično ime pozdravio predsednik Skupštine opštine Zoran Zarić. Svim žiteljima opštine čestitao je praznik Dan opštine.

Foto: Kabinet načelnika MUO


O razvoju Krupnja i planovima za naredni period prisutne je upoznao predsednik opštine Ivan Isailović.

"Ovu godinu obeležila je nagrada "Šampioni preduzetništva" koju dodeljuje NALED. Od svih gradova i opština u Srbiji koji su učestvovali u ovom istraživanju Krupanj je apsolutni šampion preduzetništva po broju novootvorenih preduzetničkih radnji i po stimulaciji preduzetnika da otvaraju radnje. Loznica je bila druga, a među prvih devet bio je i Mali Zvornik. Krupanj nikada nije imao više zaposlenih lica nego što je to sada, a ima ih 3.200. Dostigli smo ozbiljnu razvijenost kada je zapošljavanje u pitanju, kao i briga o onima koji otvaraju preduzetničke radnje", rekao je predsednik Ivan Isailović,koji je istakao da je turizam i dalje jedan od prioriteta u daljem razvoju opštine.

Foto: Kabinet načelnika MUO


"Turizam je jedini način da ljude vratimo u našu opštinu, da zaustavimo proces iseljavanja stanovništva. Osluškivali smo ono što naši hotelijeri, vlasnici pansiona i turisti žele u Krupnju. Naša opština je od ranije poznata po sportskom turizmu i dosta smo ulagali u sportske terene. Izgradili smo teren sa veštačkom travom koji je omogućio da turističku sezonu produžimo na celu godinu. Za boravišnu taksu u 2016. godini turisti su platili tridesetak hiljada dinara.Prošle godine taj iznos je bio nešto više od sto hiljada dinara, a ove godine već smo naplatili 1,6 miliona dinara. Od rente za ovaj teren u prvom delu godine zaradili smo 1,4 miliona dinara. Očekujemo ozbiljan novac od ove sportske priče" - naglasio je predsednik Isailović.

Bilo je reči i o zaštiti i unapređenju životne sredine, planovima za unapređenje poljoprivrede i investicijama u infrastrukturne projekte.

Foto: Kabinet načelnika MUO


"Opština Krupanj je među prvima u Srbiji potpisala ugovor vredan pet miliona evra za izgradnju dva prečistača otpadnih voda i oko 7,5 kilometara kanalizacione mreže. Mnogo ulažemo i u poljoprivredu, a izdvajanja se kreću i do deset odsto od našeg ukupnog budžeta. Želimo da izgradimo putnu mrežu, da ljudi ostanu u svojim mestima. Ove godine u planu je asfaltiranje petnaest kilometara seoskih puteva. Već smo asfaltirali deset, a pet ćemo u narednih nekoliko sedmica. Od januara krećemo u ambiciozniji projekat – asfaltiraćemo 40 kilometara puteva ", poručio je Ivan Isailović.

Zaslužnim pojedincima i kolektivima uručene su plakete za uspešan rad i doprinos razvoju Opštine.
Kabinet načelnika MUO Vladana Krasavca

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa