23. oktobar 2021.23. okt 2021.
Foto: Glas Podrinja / dr Aleksandar Pajić i Nemanja Pajić

Foto: Glas Podrinja / dr Aleksandar Pajić i Nemanja Pajić

Rezultati prvih godinu dana nove vlasti

Konferencija povodom navršetka godinu dana nove gradske vlasti u Šapcu održana je danas u Gradskoj kući, na kojoj je govoreno o rezultatima postignutim u prvoj godini mandata.

Reč je o koalicionoj vlasti, a Gradonačelnik Šapca dr Aleksandar Pajić zahvalio se kako Zapadnoj Srbiji tako i Ruskoj stranci i Evropskoj Zelenoj partiji ali i medijima koji su objektivno izveštavali kao i sugrađanima na strpljenju.

Kazao je kako nije bilo lako sve dovesti u red i zakonske okvire.
-Funkcionisanje grada u prethodnih godinu dana odvijalo se bez dinara kredita i bez dinara novčanog učešća naših sugrađana u prjektima koji su rađeni u gradu.

Istakao je da je nova vlast od prethodne nasledila dificit budžeta koji je iznosio 300 miliona zbog čega je bilo ugroženo tekuće poslovanje grada.
-Zahvaljujući Vladi Republike Srbije, razumevanju predsednika države iz tekuće budžetske rezerve države je uplaćeno u budžet grada Šapca 300 miliona tako da smo kalendarsku 2020. Godinu uspešno završili i doneli buđet za 2021.godinu –
ali i da su imali tri rebalansa budžeta.

Foto: Glas Podrinja / Godinu dana nove vlasti u Šapcu


Gradonačelnik je govorio i o kapitalnim projektima kao što su Novi most preko Save, auto-put prema Rumi i brza saobraćajnica prema Loznici.

Bilo je reči i o velikim infrastrukturnim projektima u gradu odnosno projekat Šabačke bolnice, kompleks otvorenih bazena u vezi kojih je najavio da će u ponedeljak biti organizovana javna nabavka. Takođe je najavio i nabavku za rad javnog komunalnog preduzeća „Stari Grad“ gde će 65 miliona dinara bez PDV-a biti uloženo u opremu.

Naveo je i da je ponosan na organizaciju besplatnog javnog prevoza za sugrađane starije od 65 godina, kao i na smanjenje cene vrtića od 10 posto i najavio dodatno smanjenje iduće godine.

-Putna infrastruktura je jako bitna. Na poslednjoj sednici grada rebalansom budžeta dobili smo i mogućnost da potpišemo sporazum sa svojom državom. Mi smo to uradili i sa ministrom Momirovićem dogovorili da zajedno izgradimo 30 kilometara novih lokalnih puteva. Realizacija tog projekata je već počela. Imaćemo 12 novih putnih pravaca koji će biti isfinansirani polovinom iz budžeta Grada a polovinom iz budžeta države.

Na teritoriji grada urađeno je dosta lokalnih puteva - put u Jevremovcu, Pocerskom Pričinoviću, Maovima, Bogosavcu, Dobriću...

Urađene su ulice Zmaj Jovina, Mladena Đuričića, Prote Smiljanića, parking u Norveškoj, Omladinska, Sinđelićeva, Leonarda da Vinčija...

Velika sredstva iz budžeta grada odvojena su za šljunčenje atarskih puteva. Takođe, naveo je i da je otkupljena parcela za proširenje novog groblja koja je koštala nešto više od 18 miliona dinara. U planu je proširenje kanalizacione mreže u dužini od 150 kilometara kao i vodovodna mreža u pet pravaca.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa