1. decembar 2021.1. dec 2021.
Foto Beta

Foto Beta

Vučić o Rio Tintu: Vlast od 2004. do 2012. odobrila geološka istraživanja u opštini Loznica

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić pokazao je večeras devet dokumenata koja kako je rekao, dokazuju da je vlast od 2004. do 2012. godine odobrila kompaniji Rio Sava Eksplorejšn da izvodi geološka istraživanja na području opštine Loznica.

Vučić je kazao da je ključni dokument od 1. februara 2012. kojim se odobrava toj kompaniji izvođenje radova metodom bušenja velikog prečnika.

"Ovo je prvi i jedini dokument do sada koji suštinski dozvoljava bilo kakvo bušenje i pravljenje bušotina na teritoriji Srbije", rekao je Vučić u vanrednom obraćanju građanima.

Dodao je da su ti dokumenti usvojeni dok su na vlasti bili "Đilas, Jeremić, Zelenović, Tepić...".

"Mi ćemo još najmanje godinu i dva, tri meseca čekati samo studiju o uticaju na životnu sredinu da bismo sa bilo čim mogli da izađemo pred građane", kazao je predsednik Srbije.

Najavio je da će "u narednim danima" obići stanovnike sela na području Loznice kako bi sa njima razgovarao o tome "šta oni očekuju od svoje države i šta su potrebe države".

"Idem tamo hladne glave, da čujem šta je njihovo mišljenje, da im predstavim šta možemo da dobijemo i da izgubimo, bez ikakvog rešenja u glavi. Hoću bez ikakvog skrivanja od bilo koga da odgovorim na svako njihovo pitanje, ali neću da razgovaram sa političarima ni sa tajkunima Ćutom i Zelenovićem nego sa ljudima koji žive u tih 10 sela", rekao je Vučić.

Dodao je da "ulica neće voditi politiku Srbije" dok je on na mestu predsednika zemlje.

"Ulica ne može da vlada Srbijom. Ovom zemljom vladaju institucije i tako će biti", dodao je Vučić.




Izvor Beta

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa