Info

4. decembar 2021.4. dec 2021.
Foto: Glas Podrinja: Dvočasovni protest na mostu

Foto: Glas Podrinja: Dvočasovni protest na mostu

Prostest završen bez incidenata

Most na Savi od 16.00 časova ponovo je prohodan za saobraćaj. Veliki broj građana, koji se u 14.00 časova okupio ispred mosta sa šabačke strane, mirno je izrazio svoje nezadovoljstvo zakonima o referendumu i eksproprijaciji. Za razliku od prošlonedeljnog, današnji skup protekao je bez ijednog incidenta.


Foto: Glas Podrinja: Građani izražavaju nezadovoljstvo zbog zakona o referendumu i eksproprijaciji


Šapčane je ove subote podržao i nekadašnji predsednik Čivijaške republike, karikaturista, Marko Somborac.

-Protesti se dešavaju, a u protestima ima pričično zabrinjavajućih stvari, kao što je povlačenje policije kada dolaze batinaši. Mislim da građani treba da se odrede ka tome. Kao medijski radnik mogao sam da dođem kao izveštač da vidim kakva je ovde situacija. Osuđujem nepostojanje države i povlačenje policije, to je strašan uvod u neke stvari. Kao bivši predsednik Čivijaške republike morao sam da obiđem svoj narod i da utičem na smanjenje tenzija. Izgleda da rezultata ima. Kao bivši predsednik Čivijaške republike moram da apelujem da se nađe neko kompromisno rešenje sa ovim zakonima, rekao je Marko Somborac.

Foto: Glas Poderinja: Skup prošao bez incidenata


Okupljeni građani su imali razumevanja za hitne slučajeve, pa je propušteno sanitetsko vozilo, pogrebni autobmobil, ali i privatni automobil koji je prevozio teško bolesnog pacijenta.

Protestanti su složni oko toga da im je cilj da se pomenuti zakoni ukinu, a nadaju se da će okupljanja dati rezultate.

-Branio sam zemlju na Kosovu, branim je i danas ovde. Savest mi to nalaže. Nadam se da će se neko dozvati pameti za buduće generacije. Voda, vazduh i zemlja tri su osnovne stvari koje trebaju svakom čoveku, bez obzira na partiju, naciju, boju kože ili veru, rekao je Šapčanin Rajko Jančikić.

Foto: Glas Podrinja: Okupljanje se najavljuje i za sledeću subotu-Svi koji su došli sa mnom su ovde zbog borbe protiv Rio Tinta. Nismo ovde zbog politike, niti nas ona interesuje. Želimo da sačuvamo prirodu i mesto gde živimo. Plašimo se za budućnost nas i naše dece Ovo mora dati rezultate. Ovoliko veliki broj ljudi se ne može ignorisati, smatra Petar Ranković iz Gornje Vranjske.

-Ovde se brani Srbija i Jadar. Želim da se ukinu zakoni koji će omogućiti Rio Tintu da eksploatiše litijum. Očekujem da prostesti daju rezultat i da se zakoni povuku, kaže Tijana Stepanović.

Foto: Glas Podrinja: Pokazano razumevanje za hitne slučajeve


Okupljanje se najavljuje i za sledeću subotu.
Glas Podrinja

Najnoviji broj

13. januar 2022.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa