Info

5. decembar 2021.5. dec 2021.
Beta

Beta

Momirović: Svesni smo rizika sa projektom 'Jadar', ali ne stoje kataklizmične najave

Ministar gradjevine, saobraćaja i infrastrukture Tomislav Momirović izjavio je da Vlada Srbije neće uraditi ništa bez završetka studije o proceni uticaja na životnu sredinu projekta "Jadar", "a osim toga, još 17 institucija treba da se izjasni o tom projektu".

"I onda će gradjani pred sobom imati sve relevantne podatke. Odluke nećemo donositi bez gradjana, kojima ćemo pokazasti sve benefite i rizike", rekao je Momirović za današnje Večernje novosti, upitan o projektu eksploatacije litijuma.

Kako je naveo, "postoji veliko pitanje politizacije slučaja 'Rio Tinta'".

"Taj projekat ima velike ekonomske benefite, ako se realizuje prosečna plata u lozničkom kraju će biti veća od 1.500 evra, verovatno bi u ovom gradu u narednih 10 godina bio otvoren i univerzitet, doselio bi se veliki broj mladih... Tačno je da projekat ima i odredjene ekološke rizike i mi od njih ne bežimo", rekao je Momirović.

Prema njegovim rečima, "ministarstvo na čijem je čelu je izdalo preduslove kako bi bila uradjena studija o proceni uticaja na životnu sredinu".

"Mi smo svesni rizika, oni postoje, ali kataklizmične najave kakve se mogu čuti su potpuno neprimirene i odudaraju od realnosti", naveo je Momirović.

Beta

Najnoviji broj

20. januar 2022.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa