14. maj 2022.14. maj 2022.
Foto: Beta

Foto: Beta

Ružić otvorio 24. republičku domijadu, učestvuje 300 učenika iz cele Srbije

Ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Branko Ružić otvorio je danas u Beogradu 24. republičku domijadu u oblasti kulturno-umetničkog stvaralaštva na kojoj učestvuje 300 srednjoškolaca iz učeničkih domova iz cele Srbije.

Kako se navodi u saopštenju, Ružić je na otvaranju u Malom pozorištu "Duško Radović" istakao da je reč o značajnoj i tradicionalnoj manifestaciji koja okuplja talentovane, kreativne i perspektivne srednjoškolce iz čitave Srbije.

"U ova tri dana, koliko traje Domijada okupljeni učenici imaće priliku da pokažu svoja znanja, umeća i kreativnost u oblasti kulturno-umetničkog stvaralaštva. Pored takmičenja u plesu, učenici iz različitih domova nadmetaće se i upoređivaće svoje talente iz oblasti likovnog i literarnog stvaralaštva", kazao je on.

On je naveo da će tradicionalni susreti domova srednjoškolcima pomoći da upoznaju jedni druge, ali i da razvijaju timski i takmičarski duh.

"Kroz ovo takmičenje ujedno ćete naučiti kako da saradjujete, komunicirate, dajete sve od sebe, prevazidjete tremu i naravno da poštujete druge takmičare", rekao je Ružić.

Domaćin republičke domijade ove godine je Učenički centar "Beograd".
Beta

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa