16. maj 2022.16. maj 2022.
Beta

Beta

Radnici Fijata: Dobićemo socijalni program, neće biti otkaza

Na sastanku radnika kompanije Fijat Krajsler automobili (FCA) u kragujevačkoj fabrici i predstavnika vlade Srbije dogovoreno je da će biti ustanovljen socijalni program i da niko neće dobiti otkaz, kao i da niko ne treba ništa da potpisuje do socijalnog programa, rekao je posle sastanka za N1 radnik Fijata Đorđe Milojević.

"Prekidamo okupljanja, videćemo kakav će biti socijalni program, ako nismo zadovoljni tražićemo da se to promeni, ako nas ne poslušaju opet smo na ulicama. Vlada nam je garant da nijedan radnik neće biti otpušten, imaće ili socijalni program ili drugo radno mesto ili u Fijatu za novi model. Niko ništa da ne potpisuje, biće socijalni program", naglasio je Milojević.

Socijalni program biće predložen do kraja maja, kažu radnici da im je to prenela ministarka rada Darija Kisić Tepavčević, a tada će se izjašnjavati ko želi da prihvati.
Poslodavac je radnicima u fabrici u Kragujevcu ponudio da odu na dovogodišnji rad u fabrikama u inostranstvu Stelatnisa, u čijem sastavu posluje Fijat, ili da napuste fabriku uz otpremnine.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić kazao je juče da će država pomoći radnicima FCA, ali da država ne može da odlučuje šta će raditi privatni vlasnik.

Vučić je rekao da je potpisan ugovor i da će država subvencionisati "ogromnim parama" novu proizvodnju u Kragujevcu kako bi zaštitila radnike, dodajući da će novi ugovor biti "100 puta povoljniji od starog".
Beta

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa