25. jun 2022.25. jun 2022.
Foto: AMSS logo

Foto: AMSS logo

AMSS: Gužve za putnička vozila na granicama sa Mađarskom, Bugarskom i Severnom Makedonijom

Putnički automobili pri ulasku i izlasku iz Srbije na graničnim prelazima sa Mađarskom, Bugarskom i Severnom Makedonijom čekaju između 30 i 70 minuta, saopšteno je danas iz Auto-moto saveza Srbije.

Kako su precizirali u saopštenju, najduža zadržavanja su na prelazu Gradina sa Bugarskom, gde automobili pri izlasku iz Srbije čekaju 70 minuta, dok se na prelazu Preševo sa Sevenom Makedonijom u oba smera čeka oko 50 minuta.

Na terminalima Horgoš 2 i Bački vinogradi sa Mađarskom, pri ulasku u Srbiju čeka se oko 60 minuta, dok su zadržavanja na Horgošu oko 30 minuta.

Kada su u pitanju teretna motorna vozila, zadržavanja ima samo na prelazima sa Hrvatskom, gde kamioni na prelazu Šid čekaju 120 minuta, a na Batrovcima oko 60 minuta.

Na ostalim graničnim prelazima, kako su naveli iz AMSS, nema dužih zadržavanja za sve kategorije vozila.

Iz te službe su istakli da će se zbog nestabilnog vremena praćenog pljuskovima i grmljavinom saobraćaj odvijati usporeno.

Dodali su da na usporen saobraćaj utiču i radovi koji se izvode na više deonica, gde se saobraćaj odvija po izmenjenom režimu i istakli da će to od vozača zahtevati veću opreznost i više strpljenja, ukoliko dodje do usporene vožnje, ili formiranja kolona.
Beta

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa