27. jun 2022.27. jun 2022.
Pixabay

Pixabay

Šest nacionalnih seniorskih medalja

Atletika našeg kraja zaslužila je šest odličja na kasno sinoć okončanom Prvenstvu Srbije u atletici za seniore. Tri kluba iz Šapca, odnosno Badovinaca imali su svoje predstavnike u Kruševcu.

Milan Čajić - vicešampion skok motkom (foto: D. R.)


Najuspešniji od tri bio je badovinački "Sprint", čiji predstavnici su osvojili četiri odličja. Milan Čajić je doneo dve medalje. Osvojio je srebro u skoku motkom sa visinom od 3 metra i 80 centimetara, dok je bronzano odličje osvojio u trci 110 metara sa preponama u vremenu 17.76.

Dušan Blagojević - bronza u hodanju na 5 km (foto: D. R.)


Ekipi iz Badovinaca medalje su još doneli Nikola Rasić, vicešampion Srbije u bacanju koplja. Srebro je doneo hitac od 62 metra i 60 centimetara, kao i Dušan Blagojević u hodanju na 5.000 metara gde je osvojio bronzanu medalju uz vreme od 28 minuta i 27 sekundi.

Milica Poznanović, članica AŠK Tempa donela je sebi i svom klubu srebro u bacanju diska. Bila je blizu ličnog rekorda, a hitac od 45,63 metra bio je drugi najbolji na nacionalnom šampionatu.

Milica Poznanović - srebrna medalja (foto: AŠK Tempo)


Željko Todorović, član ekipe "Cer" nastavio je niz medalja u disciplini 3.000 metara stipl. Do samog kraja je bio u borbi za titulu, a na kraju je osvojio drugu poziciju u vremenu 09:49,53.

Željko Todorović - vicešampion 3.000 metara stipl (foto: Srpski atletski savez - fb stranica)

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa