18. avgust 2022.18. avg 2022.
Mladen Stefanović (foto: print screen)

Mladen Stefanović (foto: print screen)

Preminuo Mladen Stefanović (1951 - 2022)

Kako nezvanično saznajemo, nekadašnji fudbaler i trener šabačke Mačve, šabačkog Radničkog, OFK Beograda i internacionalac na više kontinenata Mladen Stefanović preminuo je danas u Šapcu izgubivši bitku sa teškom bolešću.

Stefanović, svima poznat kao Mlađa "vampir" rođen je 1951. godine u Šapcu. Fudbalski je stasao u Mačvi gde je prošao sve takmičarske kategorije, a potom debitovao i u prvom timu. Jedan period karijere je proveo u drugom šabačkom klubu Radničkom, potom se vratio u Mačvu. Nastupao je u OFK Beogradu, igrao u Francuskoj za ekipu Pariza, Kanadi u Vankuveru, Peći, a potom se posvetio trenerskom poslu.

Počeo je i trenersku karijeru u mlađim kategorijama Mačve, debitovao i kao trener prvog tima u sezoni 1993/94. Prenosio je znanje i u El Salvadoru gde je predvodio šampiona ove države.

Po povratku u Srbiju ponovo preuzima Mačvu i posle godina provedenih u Srpskoj ligi uspeva da svoj matični klub vrati u drugi rang početkom ovog veka, promovišući pri tome nekoliko mladih igrača. Predvodio je i šabački Radnički u dva navrata, kao i ekipu Beočina u Drugoj ligi, Rudar Kostolac, Donji Srem. Radni vek je završio u Sportskom savezu Šapca.

Poticao je iz sportske porodice. Njegov otac Sava jedan je od najboljih šabačkih fudbalera u istoriji. Stric Dimitrije je takođe nastupao za Mačvu, Partizan i Spartak, obojica su bili treneri internacionalci, a u fudbalu je i Mladenov sin Sava, koji nosi ime po dedi.

Vreme i mesto sahrane biće naknadno određeni.

Najnoviji broj

14. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa