19. avgust 2022.19. avg 2022.
Foto FB stranica Moja Koceljeva

Foto FB stranica Moja Koceljeva

Dan opštine Koceljeva

Na Preobraženje Gospodnje, praznik pun simbolike, opština Koceljeva obeležava svoj dan. Tim povodom danas je u sali Doma kulture u Koceljevi upriličena svečana akademija.

Prisutne je napre pozdravio predsednik opštine koji je podsetio da Koceljeva slavi 183 godine svog postojanja, te da se Dan opštine slavi 19.avgusta od 2007.godine umesto dotadašnjeg 23.septembra, dana oslobođenja u Drugom svetskom ratu.

-U Koceljevi se mnogo toga uradilo i mnogo toga se radi. Asfaltirane su pojedine ulice, posebna pažnja u prethodnom periodu posvećena je unapređenju putne infrastrukture, posebno u selima, što je bitan korak u poboljšanju uslova života seoskog stanovništva- rekao je Dušan Ilinčić.

On je ocenio da Koceljeva iz godine u godinu dobija sve moderniji izgled.
-Jedno od mesta na kome ćete zastati i zadržati se jeste park koji odiše lepotom i mirom i koji je za kratko vreme postao omiljen građanima- istakao je Ilinčić.

Govoreći o brojnim investicijama u koceljevačkom kraju naglasio je da je ovih dana završena i izgradnja PU "Poletarac", te da je to veoma važan objekat namenjen najmlađima. Radovi na vrtiću otpočeli su u februaru prošle godine a danas je to novoizgrađeni prostor od skoro tri hiljade kvadrata, sa dovoljnim prostornim kapacitetom da primi svu decu sa teritorije ove opštine.

-Dobar deo onoga što radimo još uvek nije vidljivo, a imamo i projekte koji su u završnoj fazi tehničke dokumentacije. U toku je javna nabavka za izradu zelene pijace, buduće tržnice, projekta koji je bitan za našu opštinu. Zajedno sa Ministarstvom građevinarstva projektuje se nedostajući deo kanalizacije u našoj opštini, kako u samoj Koceljevi tako i u mesnim zajednicama Donje Crniljevo i Draginje. Projektovanje ulazi u završnu fazu a parcele za budući prečistač u Koceljevi su obezbeđene- naglasio je predsednik opštine Koceljeva.

On je istakao da je cilj opštinskog rukovodstva da stvori što bolje uslove za život građana, kao i da dalje unapređuje koceljevačku opštinu.

-Zadovoljni smo rezultatima u prethodnom periodu, uložili smo mnogo truda i rada a imali smo i veliku pomoć resornih ministarstava, jer je Vlada Republike Srbije prepoznala naš trud i realizovala brojne projekte- zaključio je Ilinčić i pozvao prisutne da ponovo budu gosti koceljevačke opštine na Festivalu zimnice koji se ove godine održava od 23.-24.septembra.




Glas Podrinja

Najnoviji broj

14. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa