Инфо

19. август 2022.19. авг 2022.
Фото ФБ страница Моја Коцељева

Фото ФБ страница Моја Коцељева

Дан општине Коцељева

На Преображење Господње, празник пун симболике, општина Коцељева обележава свој дан. Тим поводом данас је у сали Дома културе у Коцељеви уприличена свечана академија.

Присутне је напре поздравио председник општине који је подсетио да Коцељева слави 183 године свог постојања, те да се Дан општине слави 19.августа од 2007.године уместо дотадашњег 23.септембра, дана ослобођења у Другом светском рату.

-У Коцељеви се много тога урадило и много тога се ради. Асфалтиране су поједине улице, посебна пажња у претходном периоду посвећена је унапређењу путне инфраструктуре, посебно у селима, што је битан корак у побољшању услова живота сеоског становништва- рекао је Душан Илинчић.

Он је оценио да Коцељева из године у годину добија све модернији изглед.
-Једно од места на коме ћете застати и задржати се јесте парк који одише лепотом и миром и који је за кратко време постао омиљен грађанима- истакао је Илинчић.

Говорећи о бројним инвестицијама у коцељевачком крају нагласио је да је ових дана завршена и изградња ПУ "Полетарац", те да је то веома важан објекат намењен најмлађима. Радови на вртићу отпочели су у фебруару прошле године а данас је то новоизграђени простор од скоро три хиљаде квадрата, са довољним просторним капацитетом да прими сву децу са територије ове општине.

-Добар део онога што радимо још увек није видљиво, а имамо и пројекте који су у завршној фази техничке документације. У току је јавна набавка за израду зелене пијаце, будуће тржнице, пројекта који је битан за нашу општину. Заједно са Министарством грађевинарства пројектује се недостајући део канализације у нашој општини, како у самој Коцељеви тако и у месним заједницама Доње Црниљево и Драгиње. Пројектовање улази у завршну фазу а парцеле за будући пречистач у Коцељеви су обезбеђене- нагласио је председник општине Коцељева.

Он је истакао да је циљ општинског руководства да створи што боље услове за живот грађана, као и да даље унапређује коцељевачку општину.

-Задовољни смо резултатима у претходном периоду, уложили смо много труда и рада а имали смо и велику помоћ ресорних министарстава, јер је Влада Републике Србије препознала наш труд и реализовала бројне пројекте- закључио је Илинчић и позвао присутне да поново буду гости коцељевачке општине на Фестивалу зимнице који се ове године одржава од 23.-24.септембра.




Глас Подриња

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa