15. septembar 2022.15. sep 2022.
foto: KK Zorka

foto: KK Zorka

Dobar start Šapčana

Nakon prva dva dana Ekipnog i pojedinačnog prvenstva Srbije u kajaku i kanuu za sve kategorije, koji su bili rezervisani za pionire i juniore, takmičari Zorke osvojili su vrednih 16 medalja! Obe ekipe bile su na visokom nivou, zahvaljujući čemu su i poneli vicešampionske statuse svojih kategorija. Pioniri su sakupili 87 bodova, što je za 16 manje od Dunava i 12,5 više od Tarketta. Na drugoj strani, junori su brojali do 133. Klub iz Bačke Palanke prvi je sa 148, dok je Tisin Cvet treći sa 86,5 bodova.

foto: KK Zorka


Šest zlatnih, sedam srebrnih i tri bronzane je odnos odličja. Polovinu najvrednijih doneo je kanuista Mihajlo Malović, trostruki juniorski prvak Srbije! Bio je neumoljiv na sve tri distance jednokleka – 200, 500 i 1.000, u kojima je za prvog pratioca, u sve tri discipline, imao u liku klupskog drugara – Luke Trnavčevića! I preostala tri zlata zaradili su juniori. Jedno od njih nije moglo da protekne bez Luke Manjenčića, koji je nastavio sa dominacijom u jednosedu na 1.000, da bi srebro uzeo na 500 metara. Četverac momaka na hiljadarci takođe je osetio slast prvog mesta, dok su Katarina Kecman i Jana Gojković izvojevale veliku pobedu u K-2 na 200 metara.

Bodove i medalje marljivo su osvajali i članovi pionirskog tima. Kanuista Nikola Nedić doveslao je do dva srebra – C-1 500 i 1.000, što je bio uspeh koji je zabeležio četverac devojčica u sastavu: Andrea Vukašinović, Sofija Đenadić, Nađa Radaković i Mina Dimitrijević. Andrea i Sofija su tandem koji je ove sezone gotovo konstantno završavao na podijumu, a tako je bilo i ovoga puta. Bile su treće u K-2 na 1.000, baš kao i provereni tandem dečaka Strahinja Pantić - Mateja Vukašinović.

Bilo je tu još mnoštvo dobrih finalnih rezultata, od kojih su mnogi morali da budu uspešni i prethodnog dana, odnosno u kvalifikacijama. Rezultat svega toga jeste izuzetno izjednačena šampionska trka. Prvenstvo na beogradskoj Adi Ciganliji nastavlja se sa sutrašnjim kvalifikacijama kadeta i seniora.
KK Zorka

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa