20. septembar 2022.20. sep 2022.
Glas Podrinja

Glas Podrinja

Za srećan početak školovanja

Predsednik opštine Koceljeva Dušan Ilinčić posetio je prvake na području koceljevačke opštine, poželeo im srećan i uspešan početak školovanja i podelio poklone.

Glas Podrinja


On je tom prilikom ukazao na činjenicu da su najmlađi budućnost ovog kraja i da je važno stvoriti što bolje uslove za njihovo odrastanje, obrazovanje i usavršavanje. Zato se godinama unazad radi na obnavljanju i rekonstrukciji školskih objekata, izgradnji sportskih sala u okviru škola ne samo u Koceljevi već i u seoskim izdvojenim odeljenjima.


Ove godine je u OŠ “Mića Stanojlović” u Koceljevi u đačke klupe prvi put selo 98 prvaka, nešto više nego prethodne. Ipak nedovoljno, jer su i u novoj školskoj godini pojedine škole u seoskim sredinama ostale bez novih učenika.

Glas Podrinja


U prethodnim godinama nekolicina manjih škola je već zatvorena, a sudeći prema broju đaka sličan scenario se očekuje i u perspektivi. Neretko na ovakav razvoj događaja i sudbinu manjih, seoskih škola utiču i sami roditelji koji bez obzira što žive u nekom od opštinskih naselja, decu upisuju u veće škole, pretežno u matičnu, i na taj način doprinose zatvaranju izdvojenih odeljenja.

Najnoviji broj

21. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa