Info

29. septembar 2022.29. sep 2022.
Beta

Beta

Dodeljene novinarske nagrade 'Dragan Janjić'

Nagrade na konkursu za novinarsku nagradu "Dragan Janjić" uručene su večeras u beogradskom Dorćol placu, za radove na temu medijske pismenosti.

Direktor agencije Beta Radomir Diklić rekao je da se dodelom te nagrade odaje počast prerano otišlom kolegi Draganu Janjiću, jednom od osnivača agencije Beta i Nezavisnog udruženja novinara Srbije (NUNS).

On je istakao da se čitav Janjićev profesionalni rad može opisati rečima "borba za jasnu i istinitu informaciju".

Prema njegovim rečima, Janjić se borio za istinu u službi demokratije.

Dobitnica nagrade "Dragan Janjić" je Ana Mirković, za rad "Korelacija između koeficijenta digitalne i medijske pismenosti i veština koje su osnov savremenog građanskog društva".

Dobitnice su takodje i studentkinje Dragana Jovanović i Kristina Šustić, za rad "Kako sagovornici i institucije tretiraju studente novinarstva".

Lauerat specijalne nagarde koju dodeljuje agencija Beta jeste nastavnik Vladislav Stojčić za rad "Korak ispred veštačke inteligencije A Step Ahead Of AI".

Nagrade za najbolje akademske i istraživačke radove na temu "Medijska pismenost", dodeljuju se po prvi put, a ustanovili su ih Novinska agencija Beta i Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS) u znak sećanja na jednog od osnivača Novinske agencije Beta i NUNS-a.
Beta

Najnoviji broj

24. novembar 2022.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa