30. septembar 2022.30. sep 2022.
Foto: Beta

Foto: Beta

Naslovne strane za petak, 30. septembar 2022. godine

Beogradski dnevni listovi na naslovnim stranama izdanja za petak, 30. septembar najviše pišu o nacrtu statuta Zajednice srpskih opština na Kosovu, o predstojećem popisu stanovništva i o drugim temama.

BLIC - List piše o inicijativi "Silovatelji ne smeju na ulicu bez kontrole!". O medjunarodnim sastancima predsednika Srbije Aleksandra Vučića "Vučićev maraton osam sastanaka za osam dana".

VEČERNjE NOVOSTI - List piše o nacrtu statuta Zajednice srpskih opština na Kosovu "Srbi taoci Ustavnog suda lažne države". "Bez psihološkinja i turizmološkinja u đačkim knjigama", list navodi da je rodno osetljiv jezik "pao" kod prosvetnih vlasti.

DANAS - Intervju sa predsedavajućim Predsedništva BiH Željkom Komšićem "U odnosu prema Bosni i Hercegovini, Hrvatska sve sličnija Srbiji". "Vlast ne želi da razgovara o Starici", izjava poslanika i predsednika Odbora za zaštitu životne sredine Aleksandra Jovanovića Ćute.

INFORMER - List prenosi, "Putin danas pripaja istok i jug Ukrajine".

KURIR - O cenama ekskurzije u školama, "Zašto neki profesori za ekskurziju uzmu 1.300 evra".

NOVA - "Generalni sekretar vlade štitio Belivukov klan", list piše da policijske beleške ukazuju na spregu vlasti sa kriminalom. O privodjenju više osoba u Podgorici zbog sumnje da su odavali informacije Moskvi "Ruski špijun službenik administracije Crne Gore".

POLITIKA - O predstojećem popisu stanovništva "Gradjani odgovaraju na 69 pitanja". "Energetskim preduzećima 900 miliona evra na zajam", o pomoći države javnim preduzećima.

SRPSKI TELEGRAF - O zahtevima koje Zapad ima prema Srbiji, "Zapad traži da uhapsimo 17 ruskih špijuna".
Beta

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa