4. oktobar 2022.4. okt 2022.
Dečja nedelja u Biblioteci šabačkoj: Priče o pubertetu i kritikovanju

Dečja nedelja u Biblioteci šabačkoj: Priče o pubertetu i kritikovanju

Biblioteka šabačka se i ove godine uključila u obeležavanje Dečje nedelje nizom aktivnosti i programa čiji je cilj popularizacija knjige i čitanja. U sredu, 5. oktobra 2022. godine, u 14 časova u Dvorani „Vinaver“ će biti predstavljena knjiga Nikolete Novak „Kad si meta puberteta“ (program je namenjen deci od petog do osmog razreda). Istog dana, na istom mestu, u 18 časova će biti održano predavanje Biljane Grbović „Kako da vaspitavate bez kritikovanja“ (namenjeno roditeljima).

Ma koliko različiti bili, devojčice i dečake u pubertetu muče gotovo isti problemi: škola, porodični odnosi, ljubav, džeparac, manjak samopouzdanja, višak energije i bubuljica. Nikoleta Novak se, kao autorka knjige, potrudila da pomogne tinejdžerima da se informišu o promenama koje im se dešavaju i da nauče da reaguju u određenim problematičnim situacijama karakterističnim za njihov uzrast.

Svaki roditelj postavlja sebi pitanja kako vaspitavati decu i suočavati se sa svakodnevnim izazovima roditeljstva? U čemu najčešće greše iako imaju najbolje namere? Na ova i slična pitanja odgovore će dati Biljana Grbović, pedagoškinja i koordinatorka novosadskog Udruženja roditelja „Matica“. Autorka je i priručnika „Volim što sam rodila baš tebe, baš takvog, takvu“, koji je nastao iz njene želje da svoje iskustvo i znanje pretoči u praktične savete.

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa