4. oktobar 2022.4. okt 2022.
Foto: Mačva Info

Foto: Mačva Info

XX sednica Skupštine Opštine Bogatić

Odbornici u Bogatiću izglasali su na početku XX zasedanja Skupštine Opštine Odluku o uspostavljanju saradnje između opštine Bogatić i grada Prokuplja. Ova saradnja, navedeno je, uspostavlja se na privrednim, naučnim, kulturnim, sportskim, vaspitno-obrazovnim i svim drugim poljima, gde za to postoje mogućnosti i obostrani interesi.

Foto: Mačva info


Na sednici je usvojena i Druga izmena i dopuna Odluke o određivanju vršilaca komunalnih delatnosti i načinu poveravanja obavljanja ovih delatnosti na teritoriji opštine Bogatić, što je obrazložio načelnik Opštinske uprave Branko Danilović.

Data je saglasnost na Program rada Kulturno-obrazovnog centra Bogatić, za narednu godinu sa projekcijom za 2024. godinu, kao i raspisivanju javnog konkursa za imenovanje direktora ove ustanove.

Podržane su i izmene i dopune Odluke o utvrđivanju cena komunalnih proizvoda i usluga, Programa poslovanja i Posebnog programa korišćenja sredstava subvencija iz budžeta opštine Bogatić za 2022. godinu Javnog komunalnog preduzeća "Bogatić", koje je objasnio, direktor Vladan Popadić.

Izglasan je Zaključak o usvajanju elaborata o opravdanosti otuđenja građevinskog zemljišta bez naknade sticaocu "Infofin" d.o.o. Loznica za investiciju izgradnje hotela sa otvorenim i zatvorenim bazenima i pratećim sadržajima.

Konstatovan je prestanak mandata direktora Turističke organizacije opštine Bogatić Darka Mašića, zbog podnete ostavke, a na mesto v.d. direktora TOOB imenovana je Marija Martinović.
Mačva Info

Najnoviji broj

21. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa