5. oktobar 2022.5. okt 2022.
Foto: Beta

Foto: Beta

Borko Stefanović razgovarao sa ambasadorkom Belgije

Predsednik Odbora za spoljne poslove Skupštine Srbije Borko Stefanović razgovarao je danas sa ambasadorkom Belgije Kati Bugenhout o aktuelnoj političkoj situaciji i perspektivama evropskih integracija Srbije.

Stefanović je istakao da je, u ovim izazovnim vremenima, izuzetno bitno da Srbija zauzme ispravnu stranu, i naveo da će, kao predsednik Odbora za spoljne poslove, predložiti Odboru i na plenarnoj sednici, predlog dokumenta kojim se usaglašava spoljna politika Srbije sa EU.

On je naveo da je Evropska unija najbitniji ekonomski partner Srbije i investitor, ali i blok od 27 država, bez Srbije i ostalih zemalja regiona Zapadnog Balkana, neće biti kompletan ni stabilan.

Bugenhot se složila da je Srbiji, kao evropskoj zemlji, mesto u Evropskoj uniji i dodala da bi se, ubrzanjem procesa evropskih integracija povećala i podrška građana Srbije članstvu u EU.

Ona je navela da je bitno da se evropskim zemljama predstavi prava slika Srbije, primetivši da su nedovoljno predstavljeni svi njeni potencijali i kapaciteti.

Sagovornici su se složili i da su regionalne inicijative, kao što su Berlinski proces i Otvoreni Balkan, izuzetno bitne za saradnju država Zapadnog Balkana i za njihove evropske perpsektive.

Stefanović i Bugenhot su zajednički ocenili da je važno da se nastavi dijalog između Beograda i Prištine, o svim otovorenim pitanjima.
Beta
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa