12. novembar 2022.12. nov 2022.
Ljubovija.info

Ljubovija.info

Obeležen Dan primirja u Velikom ratu u Donjoj Orovici

U dvorištu Osnovne škole „Petar Vragolić“ u Donjoj Orovici u petak je obeležen Dan primirja u Velikom ratu.

Svečanost je počela osvećenjem spomenika i služenjem parastosa žrtvama oba svetska rata iz ovog sela.
Ljubovija.info

Spomenik je podignut u saradnji Osnovne škole „Petar Vragolić" i parohije Orovičke, a sa ciljem razvijanja svesti o nacionalnoj pripadnosti i pozitivnog odnosa prema sopstvenoj istoriji, tradiciji i kulturi u različitim epohama dvadesetog veka.
Ljubovija.info

Velikom broju prisutnih meštana i gostiju obratili su se protojerej-stavrofor Dragan Sekulić i parohijski sveštenik Jovan Sekulić, a potom predsednik Opštine Ljubovija Milan Jovanović, kustos muzeja „Jadar" Milan Jugović i direktor Osnovne škole“Petar Vragolić "- istoričar Vasilije Đukanović.

Oni su poslali zajedničku poruku, da je slobodarsku ideju naš narod platio velikim brojem žrtava u dvadesetom veku.
Ljubovija.info

Srpski narod je uspevao više puta da se izdigne ojačan, poput ptice feniksa i Natalijine ramonde, cveta koji je simbol današnjeg dana i srpskog naroda.

U današnje vreme neophodno je izbeći sve podele i postići jedinstvo koje je naš narod imao početkom Velikog rata i zahvaljujući kome je odigrao izuzetno važnu ulogu u pobedi nad onim zemljama koje su našem narodu želeli da oduzmu slobodu i pokore državu više puta u toku dvadesetog veka.
Ljubovija.info

Potom je izveden program, koji se sastojao iz nastupa pevačke grupe Kulturno-umetničkog društva „Azbukovica“, pod rukovodstvom Ljubice Gavrić i nastupa profesora i učenika Muzičke škole.
Ljubovija.info

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa