23. novembar 2022.23. nov 2022.
Zajednička organizacija SSŠ i Grada

Zajednička organizacija SSŠ i Grada

Svetsko prvenstvo na čivijaški način

Čivijaško Svetsko prvenstvo, nadmetanje reprezentacija osnovnih škola u fudbalu, biće priređeno u nedelju, 27. novembra. Dok u Kataru traje Mondijal, šabački osnovci će igrati svoje Prvenstvo u sali Gimnazije.

-Mi smo jedini grad koji organizuje na ovaj način podršku reprezentaciji Srbije. Turnir je promocija fudbala pre svega. Za učesnike su obezbeđeni dresovi reprezentacija koje predstavljaju, kao i pobednički pehar. Navijačke grupe će imati takođe rekvizite, kako bi i atmosfera u sali bila istinski mondijalska. Pozivam sve sugrađane da dođu i posete takmičenje - istakao je Dejan Popović, generalni sekretar Sportskog saveza Šapca.

Žreb za sastav grupa


Žrebom na sastanku direktora određeno je koje reprezentacije će predstavljati škole, a izvlačenjem u Sportskom savezu određeni su sastavi grupa. Portugal. Španija i Belgija su u grupi A; Katar, Engleska, Brazil (B); Francuska, Holandija, Srbija (V) i Argentina, Japan, Nemačka (G).

-U četiri grupe timovi će igrati međusobno duele, dva puta po deset minuta, pobednici grupa ulaze u polufinale. Biće odigrano 16 utakmica. Svečano otvaranje je u 10 sati - istakao je Dušan Josipović predstavnik organizatora.

Turnir otvara duel Portugala i Belgije od 10:20, odnosno utakmica Osnovnih škola Majur i Kralj Aleksandar Karađorđević iz Prnjavora.

Čivijaško Svetsko prvenstvo zajedno organizuju Sportski savez Šabac i Grad Šabac.

-Nadamo se da će u Kataru pobeđivati Srbija, a u Šapcu Brazil, jer su kuglice odredile da mi predstavljamo tu reprezentaciju. Prijatno nas je iznenadila ideja o organizaciji takmičenja, u trenutku kada traje Svetsko prvenstvo. Deca će igrati u dresovima reprezentacija, biće lepa atmosfera, dobra podloga i radujemo se svakoj utakmici. Nadamo se da ćemo mi na kraju biti šampioni – rekao je Predrag Brajić, nastavnik OŠ Nikolaj Velimirović.


-Odlična ideja za organizaciju, biće nam zadovoljstvo da nastupimo. Navijamo za Srbiju na pravom Mondijalu, a trudićemo se da u Šapcu pehar osvoji Portugal. Važnije od svega je druženje i radost, ističe Dragomir Todorović iz OŠ „Majur“.


OŠ „Janko Veselinović (Holandija), OŠ „Laza K. Lazarević“ (Srbija), OŠ „Nata Jeličić“ (Engleska), OŠ „Stojan Novaković (Katar), OŠ „Jevrem Obrenović“ (Nemačka), OŠ „Vuk Karadžić“ (Argentina), OŠ „Majur“ (Portugal), OŠ „Vojvoda Stepa“ (Francuska), OŠ „Jovan Cvijić“ (Japan), OŠ „Kralj Aleksandar Karađorđević“ (Belgija), OŠ „Dositej Obradović“ (Španija) i OŠ „Nikolaj Velimirović“ (Brazil).

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa