Инфо

23. новембар 2022.23. нов 2022.
Заједничка организација ССШ и Града

Заједничка организација ССШ и Града

Светско првенство на чивијашки начин

Чивијашко Светско првенство, надметање репрезентација основних школа у фудбалу, биће приређено у недељу, 27. новембра. Док у Катару траје Мондијал, шабачки основци ће играти своје Првенство у сали Гимназије.

-Ми смо једини град који организује на овај начин подршку репрезентацији Србије. Турнир је промоција фудбала пре свега. За учеснике су обезбеђени дресови репрезентација које представљају, као и победнички пехар. Навијачке групе ће имати такође реквизите, како би и атмосфера у сали била истински мондијалска. Позивам све суграђане да дођу и посете такмичење - истакао је Дејан Поповић, генерални секретар Спортског савеза Шапца.

Жреб за састав група


Жребом на састанку директора одређено је које репрезентације ће представљати школе, а извлачењем у Спортском савезу одређени су састави група. Португал. Шпанија и Белгија су у групи А; Катар, Енглеска, Бразил (Б); Француска, Холандија, Србија (В) и Аргентина, Јапан, Немачка (Г).

-У четири групе тимови ће играти међусобно дуеле, два пута по десет минута, победници група улазе у полуфинале. Биће одиграно 16 утакмица. Свечано отварање је у 10 сати - истакао је Душан Јосиповић представник организатора.

Турнир отвара дуел Португала и Белгије од 10:20, односно утакмица Основних школа Мајур и Краљ Александар Карађорђевић из Прњавора.

Чивијашко Светско првенство заједно организују Спортски савез Шабац и Град Шабац.

-Надамо се да ће у Катару побеђивати Србија, а у Шапцу Бразил, јер су куглице одредиле да ми представљамо ту репрезентацију. Пријатно нас је изненадила идеја о организацији такмичења, у тренутку када траје Светско првенство. Деца ће играти у дресовима репрезентација, биће лепа атмосфера, добра подлога и радујемо се свакој утакмици. Надамо се да ћемо ми на крају бити шампиони – рекао је Предраг Брајић, наставник ОШ Николај Велимировић.


-Одлична идеја за организацију, биће нам задовољство да наступимо. Навијамо за Србију на правом Мондијалу, а трудићемо се да у Шапцу пехар освоји Португал. Важније од свега је дружење и радост, истиче Драгомир Тодоровић из ОШ „Мајур“.


ОШ „Јанко Веселиновић (Холандија), ОШ „Лаза К. Лазаревић“ (Србија), ОШ „Ната Јеличић“ (Енглеска), ОШ „Стојан Новаковић (Катар), ОШ „Јеврем Обреновић“ (Немачка), ОШ „Вук Караџић“ (Аргентина), ОШ „Мајур“ (Португал), ОШ „Војвода Степа“ (Француска), ОШ „Јован Цвијић“ (Јапан), ОШ „Краљ Александар Карађорђевић“ (Белгија), ОШ „Доситеј Обрадовић“ (Шпанија) и ОШ „Николај Велимировић“ (Бразил).

Најновији број

30. новембар 2023.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa