Info

1. decembar 2022.1. dec 2022.
Ljubovija.info

Ljubovija.info

Požar u fabrici "Duvan" stavljen pod kontrolu

Požar koji je danas u popodnevnim satima izbio u fabrici „Duvan“ AD u Ljuboviji stavljen je pod kontrolu. Kako smo saznali na licu mesta, zapalila se mašina u proizvodnoj hali – tunel u kom se vrši sušenje, hlađenje i vlaženje duvana, usled čega je došlo do ogromnog zadimljenja kompletne fabrike i magacinskog prostora u kom je uskladišten duvan velike vrednosti.

U fabrici je u trenutku požara, prema podacima do kojih smo došli, bilo oko 70 radnika i na sreću nije bilo povređenih. Ogromna zabrinutost je vladala među zaposlenima, jer se u magacinima nalaze velike količine sirovina, čija prerada obezbeđuje posao i egzistenciju većem broju porodica.
Ljubovija.info

Vatrogasno-spasilačke jedinice trenutno vrše odimljavanje magacinskog prostora sa ciljem utvrđivanja da li postoje zaostala žarišta. Vatrogasne ekipe ostaće u toku noći u krugu fabrike dok se sa sigurnošću ne utvrdi da je požar u potpunosti ugašen.
Ljubovija.info

U pitanju je bila izuzetno složena i rizična intervencija zbog ogromnog zadimljenja, topljenja plastičnih materijala i sagorevanja opasnih materija. U gašenju požara učestvovala je kompletna ekipa Vatrogasno-spasilačke jedinice Ljubovija sa tri vozila i svim raspoloživim snagama, a u pomoć su pritekle ekipe iz Loznice sa jednim kamionom i Šapca sa dva vozila.
Ljubovija.info

Najnoviji broj

14. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa