Инфо

1. децембар 2022.1. дец 2022.
Ljubovija.info

Ljubovija.info

Пожар у фабрици "Дуван" стављен под контролу

Пожар који је данас у поподневним сатима избио у фабрици „Дуван“ АД у Љубовији стављен је под контролу. Како смо сазнали на лицу места, запалила се машина у производној хали – тунел у ком се врши сушење, хлађење и влажење дувана, услед чега је дошло до огромног задимљења комплетне фабрике и магацинског простора у ком је ускладиштен дуван велике вредности.

У фабрици је у тренутку пожара, према подацима до којих смо дошли, било око 70 радника и на срећу није било повређених. Огромна забринутост је владала међу запосленима, јер се у магацинима налазе велике количине сировина, чија прерада обезбеђује посао и егзистенцију већем броју породица.
Ljubovija.info

Ватрогасно-спасилачке јединице тренутно врше одимљавање магацинског простора са циљем утврђивања да ли постоје заостала жаришта. Ватрогасне екипе остаће у току ноћи у кругу фабрике док се са сигурношћу не утврди да је пожар у потпуности угашен.
Ljubovija.info

У питању је била изузетно сложена и ризична интервенција због огромног задимљења, топљења пластичних материјала и сагоревања опасних материја. У гашењу пожара учествовала је комплетна екипа Ватрогасно-спасилачке јединице Љубовија са три возила и свим расположивим снагама, а у помоћ су притекле екипе из Лознице са једним камионом и Шапца са два возила.
Ljubovija.info

Најновији број

28. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa