2. decembar 2022.2. dec 2022.
ljubovija.info

ljubovija.info

Ponovo se pokreće kancelarija za mlade u Ljuboviji

Nacionalna asocijacija kancelarija za mlade je krovni savez gradova i opština sa teritorije Republike Srbije koje imaju osnovanu Kancelariju za mlade i koje aktivno rade na razvijanju lokalne omladinske politike. Osnovana je sa ciljem da osigura kvalitet omladinske politike na lokalnom nivou. Jedan od osnivača Nacionalne asocijacije kancelarija za mlade je i Opština Ljubovija, ali već nekoliko godina unazad kancelarija na teritoriji naše opštine nije bila aktivna.

Predsednik Nacionalne asocijacije kancelarija za mlade Džemaludin Paučinac posetio je Ljuboviju i razgovarao sa predsednikom Opštine Milanom Jovanovićem, predsednikom Skupštine Opštine Goranom Josipovićem, kao i predstavnicima mladih sa teritorije opštine Ljubovija o ponovnom pokretanju Kancelarije i budućim zajedničkim projektima.

„Kao Opština ćemo podržati sve aktivnosti, jer naravno mladi treba da se uključe u život naše zajednice. Ja sam lično bio jedan od osnivača Kancelarije za mlade u opštini Ljubovija i drago mi je da ćemo zajedničkim snagama ponovo pokrenuti njen rad. U ovom razgovoru koji smo imali čuli smo dosta zanimljivih predloga na kojima će se raditi i koji će omogućiti mladima iz naše opštine da steknu nova znanja, da se afirmišu i da dobiju pomoć u zapošljavanju“, rekao je predsednik Opštine Ljubovija Milan Jovanović.

Džemaludin Paučinac je nakon današnjih razgovora istakao da je jedan od prvih koraka rada Kancelarije za mlade u Ljuboviji upoznavanje sa potrebama i željama mladih u Ljuboviji.
„Danas smo imali sastanak sa predsednikom Opštine i predstavnicima mladih, predstavnicima udruženja iz Ljubovije, sve sa ciljem pokretanja Kancelarije za mlade i pokretanja procesa izrade strategije za mlade opštine Ljubovija. Danas smo u razgovorima sa mladim dobili povratne informacije šta je njima bitno, a uporedo sa tim kreće onlajn istraživanje kroz koje ćemo targetirati samo mlade sa teritorije Ljubovije i dobiti od njih adekvatne informacije šta je njima bitno i šta bi voleli da imaju u Ljuboviji, a što možda trenutno nemaju ili šta može da se popravi, šta je dobro i koje su to aktivnosti koje su njima interesantne i koje bi mogli zajednički da realizujemo. Kao Nacionalna asocijacija, nakon pokretanja Kancelarije za mlade, uključićemo koordinatore u naš rad, kroz različite obuke ćemo podići njihove kapacitete da mogu samostalno da apliciraju i realizuju projekte“, izjavio je Paučinac.
ljubovija.info

Najnoviji broj

14. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa