12. januar 2023.12. jan 2023.
Ljubovija.info

Ljubovija.info

Uručene nagrade najboljim studentima

Završen je konkurs za dodelu novčane nagrade za tri studenta sa najvećim prosekom. Kandidati su rangirani prema visini proseka ocena dobijenih u dosadašnjem toku studija, a od 11 prijavljenih studenata najbolji prosek ostvarili su Mirjana Panić, Marina Filipović i Đorđe Jovanović.
Ljubovija.info

Predsednik Milan Jovanović primio je studente u svom kabinetu gde im je uručio poklone i simbolično ček po 50.000 dinara. Prijemu iz opravdanih razloga nije prisustvovala Marina Filipović, a nagradu je primila njena majka, Mira Filipović. Pored predsednika Jovanovića, prisutni su bili predsednik Skupštine opštine Ljubovija Goran Josipović i član Opštinskog veća Aleksandar Renovčević.
Ljubovija.info

Mirjana Panić student je 4. godine na Poljoprivrednom fakultetu u Zemunu – smer Prehrambena tehnologija - sa prosekom ocena 9,69.

„Nakon završetka 4. godine planirala sam da upišem master, ali u međuvremenu želela bih da se zaposlim. Moji planovi vezani su za Ljuboviju. Želela bih ovde da se zaposlim i ovde da osnujem porodicu. Takođe, pošto sam iz sela Gornje Košlje, volela bih da kontakt održavam sa svojim selom, da se moje domaćinstvo gore ne ugasi, a stalno zaposlenje da dobijem u Ljuboviji i ovde da živim sa svojom porodicom“, izjavila je Mirjana Panić.


Marina Filipović završila je Fakultet bezbednosti i bila je drugi student generacije sa prosekom ocena 9,32. Dobitnik je Dositejeve stipendije za nadarene studente i trenutno je na praksi u „Er Srbija“.

„Povratak u Ljuboviju nije nešto što je isključeno u slučaju da se otvori adekvatno mesto za ovo što sam završila, nikakav problem ne bi bio da se vratim. Želela bih da se zahvalim predsedniku Jovanoviću i Opštini Ljubovija, koji su sve ovo organizovali“, rekla je Marina Filipović u telefonskoj izjavi.

Đorđe Jovanović student je Fakulteta tehničkih nauka u Novom Sadu – smer Softversko inženjerstvo i informacione tehnologije sa prosekom 9,23.

„Prvenstveno bih želeo da iskažem zahvalnost predsedniku Opštine Ljubovija što je prepoznao naš trud i odlučio da nam da dodatan podstrek. Rođen sam i odrastao u Ljuboviji, završio sam ljubovijsku Gimnaziju koja mi je omogućila dobro predznanje za upisivanje fakulteta i dobro me pripremila za sve što me dalje očekivalo. Moj povratak u Ljuboviju zavisi od poslova koji budu dostupni u Ljuboviji, a prvenstveno bih želeo da ostanem u struci. Što se tiče mojih planova za budućnost, želeo bih da se zaposlim u Srbiji, da osnujem porodicu ali definitivno bih ostao u Srbiji“, rekao je Đorđe Jovanović.


Predsednik Jovanović istakao je da mu je izuzetno drago što je imao priliku da ugosti najbolje studente naše opštine i uruči im nagrade.

„Drago mi je bilo čuti sve ovo što su rekli, a posebno to da razmišljaju i žele da se vrate u Ljuboviju. Ono što im ja kao predsednik mogu da obećam, čim završe svoje fakultete biće im ponuđeno radno mesto u našoj opštini, jer su oni to zaslužili svojim radom, znanjem i postignutim rezultatima. Nadam se da će ovaj konkurs, koji smo imali i dodela ovih nagrada, postati tradicionalni i da ćemo povećavati iznos nagrada, ali i broj nagrađenih studenata u narednom periodu“, poručio je predsednik Milan Jovanović.

Ljubovija.info

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa