Info

7. februar 2023.7. feb 2023.
Foto: Dom kulture Prnjavor/ Fejsbuk

Foto: Dom kulture Prnjavor/ Fejsbuk

Tri ansambla iz Šapca na 24. Svetosavskom balu u Beču

Na najprestižnijem okupljanju srpske zajednice, 24. Svetosavskom balu, u glavnom gradu Austrije, učestvovaće tri ansambla iz Šapca: Folklorni ansambl Doma kulture Prnjavor, Kulturno- umetničko društvo „Abrašević“ i Umetnički ansambl „Čivija“. Na pozornici u Beču, u nekadašnjoj carskoj palati Hofburg, predstavljaće grad Šabac u petak, 10. februara.

Podsetimo, Dom kulture Prnjavor je višedecenijskim radom postao kulturni brend. Višestruki su pobednici amaterskih smotri folklornih ansambala Srbije.

KUD „Abrašević“ ima tradiciju dužu od jednog veka i iza sebe mnogo međunarodnih i domaćih nastupa i priznanja. Kao specifična škola spaja mladost i iskustvo. Umetnički ansambl „Čivija“, osnovan 1998. godine, sa izvođačkim ansamblima do sada je uspešno predstavljao grad širom Srbije, kao i na međunarodnim festivalima folklora.

Organizator je Srpski centar, udruženje koje ima za cilj razvoj i unapređenje komunikacije u oblasti kulture, nauke, privrede i humanitarne pomoći među Srbima koji žive u Austriji, kao i između njih i njihovih austrijskih sugrađana.
Glas Podrinja

Najnoviji broj

14. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa