7. mart 2023.7. mar 2023.
Mačva Info

Mačva Info

Prva priznanja za "Crnu kutiju": Nagrade za najbolju predstavu i glumicu

Na sinoć završenoj Smotri pozorišnog amaterizma “Vitomir Vita Stefanović” u Velikoj Plani predstava “Crna kutija”, rediteljke Ivane Terzić, proglašena je najboljom na festivalu, a Mina Šanković ponela je priznanje za najbolju glumicu smotre.

Uz pozorište “Janko Veselinović” na mladom teatarskom događaju učestvovali su amateri sa još pet predstava, iz naše zemlje i Bosne i Hercegovine. Stručni žiri “Vitinih dana” koji su činili Dragan Jovičić Jović, reditelj, Nena Bajić, glumica i Jugoslav Todorović, kulturni radnik, u sve tri kategorije razmatrali su za nagrade pojedince iz predstave mačvanskih amatera.

“Pozorišna umetnost je jedna od najstarijih umetnosti. Rođena iz religioznih obreda, bila je na samom početku izvor spoznaja i izvor radosti. Tako i danas, pozorište, bilo ono profesionalno ili amatersko, nosi te svoje izvorne osobine. Isto tako, pozorište je od samog početka bilo kolektivno umetničko delo, i takvo je ostalo do danas. Pozorišni poslenici- umetnici, svoje delo- predstavu, stvaraju zajedničkim naporima. Pozorište, a naročito amatersko, je izvor kulture, spoznaje i škola etike. U tom kolektivnom radu razvija se smisao za drugarsku saradnju, komunikativnost, sposobnost da se poštuje tuđe mišljenje. Te se odlike kasnije prenose i u svakodnevni život”, stoji između ostalog u odluci stručnog žirija.
Mačva Info

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa