17. mart 2023.17. mar 2023.
Fotografije: Mačvanski upravni okrug

Fotografije: Mačvanski upravni okrug

Održan seminar štabova za vanredne situacije

U organizaciji MUP Srbije, Sektora za vanredne situacije i Misije OEBS-a u Srbiji održan je seminar „Organizacija rada štaba za vanredne situacije i rukovođenje u vanrednim situacijama“. Seminar je održan u Beogradu, a predstavnik Opštine Ljubovija bio je Aleksandar Đukić, zamenik komandanta Štaba za vanredne situacije opštine Ljubovija.

Mačvanski upravni okrug

Cilj seminara je unapređenje znanja i organizacionih sposobnosti komandanata u oblasti smanjenja rizika od katastrofa i upravljanju u vanrednim situacijama i rukovođenju štabom za vanredne situacije kroz teme koje se odnose na ulogu i nadležnost komandanata štabova.
Mačvanski upravni okrug

Seminaru je prisustvovao i načelnik Mačvanskog upravnog okruga Željko Marjanović, a na početku seminara učesnicima su se obratili ambasador Jan Bratu, šef misije OEBS-a u Srbiji i Luka Čaušić, pomoćnik ministra unutrašnjih poslova i načelnik Sektora za vanredne situacije. Svoje iskustvo i znanje preneli su Živko Babović, načelnik Uprave za civilnu zaštitu Sektora za vanredne situacije MUP-a Srbije i Goran Nikolić, načelnik Uprave vatrogasno-spasilačke jedinice Sektora za vanredne situacije.
Ljubovija.info

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa