21. mart 2023.21. mar 2023.
Glas Podrinja

Glas Podrinja

Priznanje Tesline naučne fondacije za koceljevački vrtić

Predškolska ustanova “Poletarac” iz Koceljeve dobitnik je priznanja Tesline naučne fondacije na konferenciji u Njujorku 2023.godine za učešće na likovnom konkursu za decu.

Pristigle crteže je ocenjivao žiri sastavljen od srpskih i američkih članova ali i srpske dijaspore u Americi. U njemu su bili umetnici, pedagozi, profesori i profesionalni vajari.

Priznanje potpisuju Teslina naučna fondacija i Pertini dečji razvojni centar.

Glas Podrinja


Na ovom likovnom konkursu, crtež koji je poneo priznanje, delo je predškolske grupe i njihovih vaspitačica Dragice Petković i Mile Sarić.

“Poletarci” su prepuni utisaka govorili o procesu nastajanja ovog likovnog dela, o putu na kojem su najpre naučili mnogo o životu i delu velikog naučnika. Nekima se veoma dopalo ono što je Nikola Tesla izumeo pa su poželeli da i sami jednoga dana postanu pronalazači.

–Crtali smo Teslin rad, pronalaske i Tesline vodopade, njegovu kuglu, fontanu, merač protoka i crtali smo merač brzine i neonsku lampu...- utrkivali su se u nabrajanju svih izuma ovog velikog naučnika i sa ponosom dodali da su baš za taj rad dobili medalju i zahvalnicu iz Njujorka.

PU “Poletarac” i do sada je osvajala veliki broj nagrada i priznanja u raznim aktivnostima, od sportskih do dramskih, ali van granica ne samo naše zemlje već i Evrope to nikada pre nisu učinili. Utoliko je, kažu, ovo prvo međunarodno priznanje značajnije.


Glas Podrinja

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa