30. maj 2023.30. maj 2023.
Biblioteka šabačka

Biblioteka šabačka

Koncert Beogradskog gudačkog kvarteta u Biblioteci šabačkoj

U Dvorani „Vinaver“ u Aneksu Biblioteke šabačke u sredu, 31. maja, u 18 sati, biće održan koncert Beogradskog gudačkog kvarteta, čiji su članovi: Nevenka Tatić i Vladimir Vasiljević, violine, Ivana Gladović Erčić, viola i Dušan Stojanović, violončelo.

Beogradski gudački kvartet je svojom uspešnom koncertnom angažovanošću i širokom medijskom zastupljenošću ušao u red vodećih srpskih kamernih ansambala. Nastupao je u svim većim gradovima naše zemlje. Učestvovao je na međunarodnim festivalima BELEF, Međunarodnom festivalu kamerne muzike u Nišu i Mokranjčevim danima u Negotinu. Kvartet je bio i rezidencijalni ansambl Memorijala „Isidor Bajić“ u Novom Sadu, a značajno je zastupljen i na međunarodnoj sceni.

Beogradski gudački kvartet je ostvario niz trajnih snimaka za Radio-televiziju Srbije i izdao je četiri CD-a. Rad Kvarteta je dugi niz godina podržavao Sekretarijat za kulturu Beograda, na više projekata, a sarađivao je i sa Centrom za muziku Kolarčeve zadužbine, Beogradskim kuturnim centrom, Jugokoncertom, Madlenijanumom i brojnim centrima za kulturu u Srbiji. Poslednjih nekoliko godina Beogradski gudački kvartet je posebno usmeren na izvođenje kompozicija srpskih autora. U tome ih podržava, kroz projekte, SOKOJ - Savez muzičkih autora Srbije.
G. P.

Najnoviji broj

28. septembar 2023.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa