Инфо

30. мај 2023.30. мај 2023.
Библиотекa шабачкa

Библиотекa шабачкa

Концерт Београдског гудачког квартета у Библиотеци шабачкој

У Дворани „Винавер“ у Анексу Библиотеке шабачке у среду, 31. маја, у 18 сати, биће одржан концерт Београдског гудачког квартета, чији су чланови: Невенка Татић и Владимир Васиљевић, виолине, Ивана Гладовић Ерчић, виола и Душан Стојановић, виолончело.

Београдски гудачки квартет је својом успешном концертном ангажованошћу и широком медијском заступљеношћу ушао у ред водећих српских камерних ансамбала. Наступао је у свим већим градовима наше земље. Учествовао је на међународним фестивалима БЕЛЕФ, Међународном фестивалу камерне музике у Нишу и Мокрањчевим данима у Неготину. Квартет је био и резиденцијални ансамбл Меморијала „Исидор Бајић“ у Новом Саду, а значајно је заступљен и на међународној сцени.

Београдски гудачки квартет је остварио низ трајних снимака за Радио-телевизију Србије и издао је четири ЦД-а. Рад Квартета је дуги низ година подржавао Секретаријат за културу Београда, на више пројеката, а сарађивао је и са Центром за музику Коларчеве задужбине, Београдским кутурним центром, Југоконцертом, Мадленијанумом и бројним центрима за културу у Србији. Последњих неколико година Београдски гудачки квартет је посебно усмерен на извођење композиција српских аутора. У томе их подржава, кроз пројекте, СОКОЈ - Савез музичких аутора Србије.
Г. П.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa