30. maj 2023.30. maj 2023.
Osnovna škola „Laza K. Lazarević“ u Klenju obeležila 150 godina postojanja (Foto: Glas Podrinja)

Osnovna škola „Laza K. Lazarević“ u Klenju obeležila 150 godina postojanja (Foto: Glas Podrinja)

OŠ „Laza K. Lazarević“ u Klenju obeležila 150 godina postojanja i rada

Svečanom akademijom u sali u prisustvu zaposlenih, đaka i roditelja, kao i gostiju, vladike Jeroteja, posebnog savetnika ministra prosvete Zorana Kostića, predsednika opštine Milana Damnjanovića, direktora obrazovnih ustanova, meštana, Osnovna škola „Laza K. Lazarević“ u Klenju, obeležila je 150 godina postojanja i rada.
(Foto: Glas Podrinja)

Direktorka škole Dragana Kojić istakla je da su u programu obeležavanja „prelistana najznačajnija poglavlja u razvoju škole proteklih 150 godina koja svedoče o generacijama učenika koji su svoj put počeli baš na tom mestu, a vodili su ih njihovi učitelji i nastavnici“.
(Foto: Glas Podrinja)

Ponosimo se tradicijom i trudićemo se da je prenesemo budućim naraštajima, poručeno je na početku.
Dragana Kojić (Foto: Glas Podrinja)

-Čast mi je i zadovoljstvo što sam na čelu ove vaspitno- obrazovne ustanove u trenutku kada obeležava veliki jubilej. Tokom osam godina, koliko sam na ovoj poziciji, realizovali smo brojne projekte. Ovog leta, za vreme raspusta, pripremamo se za realizaciju još jednog projekta rekonstrukcije i adaptacije školske zgrade u izdvojenom odeljenju u Salašu Crnobarskom. Investicija je vredna nekoliko miliona dinara, a sredstva je obezbedila opština Bogatić. U godini jubileja, škola je savremena, sasvim pristojno opremljena i ponosi se uspešnim bivšim i sadašnjim učenicima, nastavnicima i zaposlenima. Ova obrazovna ustanova stvorila je dobru osnovu za obrazovanje mnogih lekara, profesora, doktora nauka i drugih intelektualaca, ali se ponosi i uspešnim poljoprivrednicima, preduzetnicima i sportistima- istakla je Kojićeva.


Kostić je u ime ministarstva čestitao veliki jubilej.
Zoran Kostić (Foto: Glas Podrinja)

-Ovo je dan radosti, sećanja, kada se dele priznanja i daju smernice za budući rad. Velika je stvar kad samo pomislimo koliko je odlazaka i dolazaka za 150 godina bilo, značajnih ličnosti iz škole izašlo, koliko se oni nalaze na odgovornim mestima u Republici Srbiji. Srbija se nalazi na tranzintnom putu. Sve više se razvija tehnika i tehnologija. Nemoguć je taj razvoj bez obrazovanja i vaspitanja. Vlada RS, Ministarstvo i te kako prepoznaje sve što rade naše škole. Dosta je ulaganja u mladost Srbije. Čestitam im na svim nagradama, treba da budu ponosni na sve učenike, jer oni na svim tim takmičenjima predstavljaju, ne samo svoju školu, već svoje Klenje, svoju opštinu, Republiku Srbiju- rekao je posebni savetnik ministra.

(Foto: Glas Podrinja)

Škola je osnovana 1873, a od 2004. nosi ime po čuvenom književniku i lekaru. Skromni zapisi i fotografije u holu, kao i usmena predanja najstarijih meštana, svedoče o tome kako je nekad bilo. Na svečanoj akademiji prikazan je i dokumentarni film koji su pripremili zaposleni. Deca su takođe svojim nastupom uveličala program.
D.D.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa