Инфо

30. мај 2023.30. мај 2023.
Основна школа „Лаза К. Лазаревић“ у Клењу обележила 150 година постојања (Фото: Глас Подриња)

Основна школа „Лаза К. Лазаревић“ у Клењу обележила 150 година постојања (Фото: Глас Подриња)

ОШ „Лаза К. Лазаревић“ у Клењу обележила 150 година постојања и рада

Свечаном академијом у сали у присуству запослених, ђака и родитеља, као и гостију, владике Јеротеја, посебног саветника министра просвете Зорана Костића, председника општине Милана Дамњановића, директора образовних установа, мештана, Основна школа „Лаза К. Лазаревић“ у Клењу, обележила је 150 година постојања и рада.
(Фото: Глас Подриња)

Директорка школе Драгана Којић истакла је да су у програму обележавања „прелистана најзначајнија поглавља у развоју школе протеклих 150 година која сведоче о генерацијама ученика који су свој пут почели баш на том месту, а водили су их њихови учитељи и наставници“.
(Фото: Глас Подриња)

Поносимо се традицијом и трудићемо се да је пренесемо будућим нараштајима, поручено је на почетку.
Драгана Којић (Фото: Глас Подриња)

-Част ми је и задовољство што сам на челу овe васпитно- образовне установе у тренутку када обележава велики јубилеј. Током осам година, колико сам на овој позицији, реализовали смо бројне пројекте. Овог лета, за време распуста, припремамо се за реализацију још једног пројекта реконструкције и адаптације школске зграде у издвојеном одељењу у Салашу Црнобарском. Инвестиција је вредна неколико милиона динара, а средства је обезбедила општина Богатић. У години јубилеја, школа је савремена, сасвим пристојно опремљена и поноси се успешним бившим и садашњим ученицима, наставницима и запосленима. Ова образовна установа створила је добру основу за образовање многих лекара, професора, доктора наука и других интелектуалаца, али се поноси и успешним пољопривредницима, предузетницима и спортистима- истакла је Којићева.


Костић је у име министарства честитао велики јубилеј.
Зоран Костић (Фото: Глас Подриња)

-Ово је дан радости, сећања, када се деле признања и дају смернице за будући рад. Велика је ствар кад само помислимо колико је одлазака и долазака за 150 година било, значајних личности из школе изашло, колико се они налазе на одговорним местима у Републици Србији. Србија се налази на транзинтном путу. Све више се развија техника и технологија. Немогућ је тај развој без образовања и васпитања. Влада РС, Министарство и те како препознаје све што раде наше школе. Доста је улагања у младост Србије. Честитам им на свим наградама, треба да буду поносни на све ученике, јер они на свим тим такмичењима представљају, не само своју школу, већ своје Клење, своју општину, Републику Србију- рекао је посебни саветник министра.

(Фото: Глас Подриња)

Школа је основана 1873, а од 2004. носи име по чувеном књижевнику и лекару. Скромни записи и фотографије у холу, као и усмена предања најстаријих мештана, сведоче о томе како је некад било. На свечаној академији приказан је и документарни филм који су припремили запослени. Деца су такође својим наступом увеличала програм.
Д.Д.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa