30. maj 2023.30. maj 2023.
Naopako Fest, 3. juna u Tvrđavi na Starom gradu: Koncert Van Goga, kvizovi znanja, berza ploča i stripova

Naopako Fest, 3. juna u Tvrđavi na Starom gradu: Koncert Van Goga, kvizovi znanja, berza ploča i stripova

Predstojeća subota, 3. juna rezervisana je za Naopako Fest u Tvrđavi na Starom gradu u Šapcu. Potpuno novi koncept festivalskog iskustva koji okuplja sve kulturne sfere u jednu, naglasili su organizatori. A šta posetioce očekuje tokom trajanja Festa? U fokusu je znanje. Ovo će biti prvi put da se na otvorenom prostoru okupi nekoliko desetina ekipa i kviz mastera. Ljubitelji pab kvizova veoma dobro znaju o čemu je reč.

Za one koji nisu učestvovali u odmeravanju znanja u ovom formatu još uvek mogu biti deo avanture. Možete prijaviti svoju ekipu sa maksimalnim brojem šest članova i odmeriti „snage“ u različitim oblastima, od opšteg znanja do muzike.

Početak Festa zakazan je za 11 časova i ulaz za sve posetioce do 19 časova je slobodan.


Berza ploča i stripova, humanitarna prodajna izložba slika, izložba fotografija talentovanih učenika i studenata, selekcija kraft piva, samo su neke od celodnevnih aktivnosti, ističu organizatori. Za veliko finale, od 22 časa, planiran je koncert grupe Van Gog.

-I dok se danju slavilo znanje, uveče se okrećemo muzici. Ovogodišnji festival zatvoriće nastup grupe Van Gog, dok će se za atmosferu na afteru pobrinuti mladi šabački DJ u usponu, Asiksen. Verujemo da je ovo odlična prilika za sve zaljubljenike u stripove i gramofona - ističe Đorđe Ivanković, jedan od organizatora Naopako Festa.

Organizator festivala je preduzeće Kvizomanija Šabac, iza kog stoje Đorđe Ivanković i Jelena Ilić, mladi ljudi koji žele svojim sugrađanima, komšijama i svima onima željnim znanja, muzike i umetnosti da pruže prostor da se izraze, otvore ka široj publici ili jednostavno uživaju u još jednom kulturnom događaju u njihovom gradu.

Dragan Isailović doajen šabačke i nacionalne kviz scene otvoriće prvi Naopako i poželeti svim učesnicima da znanje pobedi.

-Sa radošću sam prihvatio poziv zbog činjenice da se radi o takmičenjima gde je znanje u fokusu. A ono je odavno potcenjena kategorija, ali uprkos tome, onima koji ga poseduju niko ne može oduzeti - kaže Isailović.

Turistička organizacija grada Šapca i Grad Šabac, privatne kompanije podržali su Naopako Fest.

-Nama je zadovoljstvo što se po prvi put u našem gradu organizuje festival znanja koji okuplja mlade ljude, ne samo iz grada, već i regiona. Nadamo se da je ovo početak jedne lepe tradicije - naglasio je direktor TOŠ-a Dušan Simić.
M. Ž.


Najnoviji broj

11. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa