Инфо

30. мај 2023.30. мај 2023.
Наопако Фест, 3. јуна у Тврђави на Старом граду: Концерт Ван Гога, квизови знања, берза плоча и стрипова

Наопако Фест, 3. јуна у Тврђави на Старом граду: Концерт Ван Гога, квизови знања, берза плоча и стрипова

Предстојећа субота, 3. јуна резервисана је за Наопако Фест у Тврђави на Старом граду у Шапцу. Потпуно нови концепт фестивалског искуства који окупља све културне сфере у једну, нагласили су организатори. А шта посетиоце очекује током трајања Феста? У фокусу је знање. Ово ће бити први пут да се на отвореном простору окупи неколико десетина екипа и квиз мастера. Љубитељи паб квизова веома добро знају о чему је реч.

За оне који нису учествовали у одмеравању знања у овом формату још увек могу бити део авантуре. Можете пријавити своју екипу са максималним бројем шест чланова и одмерити „снаге“ у различитим областима, од општег знања до музике.

Почетак Феста заказан је за 11 часова и улаз за све посетиоце до 19 часова је слободан.


Берза плоча и стрипова, хуманитарна продајна изложба слика, изложба фотографија талентованих ученика и студената, селекција крафт пива, само су неке од целодневних активности, истичу организатори. За велико финале, од 22 часа, планиран је концерт групе Ван Гог.

-И док се дању славило знање, увече се окрећемо музици. Овогодишњи фестивал затвориће наступ групе Ван Гог, док ће се за атмосферу на афтеру побринути млади шабачки ДЈ у успону, Асиксен. Верујемо да је ово одлична прилика за све заљубљенике у стрипове и грамофона - истиче Ђорђе Иванковић, један од организатора Наопако Феста.

Организатор фестивала је предузеће Квизоманија Шабац, иза ког стоје Ђорђе Иванковић и Јелена Илић, млади људи који желе својим суграђанима, комшијама и свима онима жељним знања, музике и уметности да пруже простор да се изразе, отворе ка широј публици или једноставно уживају у још једном културном догађају у њиховом граду.

Драган Исаиловић доајен шабачке и националне квиз сцене отвориће први Наопако и пожелети свим учесницима да знање победи.

-Са радошћу сам прихватио позив због чињенице да се ради о такмичењима где је знање у фокусу. А оно је одавно потцењена категорија, али упркос томе, онима који га поседују нико не може одузети - каже Исаиловић.

Туристичка организација града Шапца и Град Шабац, приватне компаније подржали су Нaопако Фест.

-Нама је задовољство што се по први пут у нашем граду организује фестивал знања који окупља младе људе, не само из града, већ и региона. Надамо се да је ово почетак једне лепе традиције - нагласио је директор ТОШ-а Душан Симић.
М. Ж.


Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa