Инфо

25. април 2024.25. апр 2024.
Општа болница Шабац

Општа болница Шабац

Одржана дводневна конференција о актуелним темама из здравства

На Златибору је одржана дводневна конференција из области медицине “Health up” која је окупила 300 учесника, међу којима је био и др Слободан Поповић, директор шабачке Опште болнице “Др Лаза К. Лазаревић”. На конференцији је организовано шест панела са најактуелнијим здравственим темама где су врхунски стручњаци говорили о превенцији, кардио– васкуларним болестима, дијабетесу, малигним болестима, стерилитету, као и телемедицини и употреби вештачке интелигенције у лечењу, али и о иновативним лековима у онкологиј, саопштила је Општа болница Шабац на званичној Фејсбук страници.
Општа болница Шабац

Највећу регионалну здравствену конференцију отворила је проф. др Сања Радојевић Шкодрић, директорка Републичког фонда за здравствено осигурање (РФЗО). Она је подсетила да су у Србији улагања у здравство већа него икада раније и да се улаже у све сегменте: у инфраструктуру, у изградњу и реконструкцију клиничких центара и болница, домова здравља, а да је у плану да се граде и сеоске амбуланте. Такође истакла је и да је Србија земља са највише права на вантелесну оплодњу.
Општа болница Шабац

– Посебан аспект је на породилиштима, а улаже се и у иновативне лекове и лекове за ретке болести. У нашем здравственом систему је од непроцењивог значаја и кадар, наши здравствени радници. Улаже се у њихово запошљавање, у повећање плата и побољшање услова њиховог рада. Акценат стављамо на младе, интензивно додељујемо специјализације – рекла је проф. др Сања Радојевић Шкодрић и нагласила да је циљ наше земље да не постоји иновативни лек који немамо, као и да свака општина има магнетну резонанцу.

Општа болница Шабац

Конференција која је окупила лекаре, истраживаче, научнике, институције, имала је за циљ да обезбеди квалитетну дискусију и дебату о едукацији здравствених радника, унапређењу процедура, иновативних лекова и здравствених капацитета.
Г.П.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa