1. jun 2023.1. jun 2023.
fb stranica gradonačlnika dr Aleksandra Pajića

fb stranica gradonačlnika dr Aleksandra Pajića

Gradonačelnik Pajić održao sastanak sa stručno-operativnim timom zaduženim za odbranu od poplava

Gradonačelnik Šapca dr Aleksandar Pajić danas je održao sastanak sa stručno-operativnim timom zaduženim za odbranu od poplava na kojem je analizirala trenutna situacija u 18 mesnih zajednica na teritoriji grada Šapca u kojima je tokom jučerašnjeg dana uvedena vanredna situacija. Tokom sastanka istaknuto je da se situacija sa vodotocima stabilizuje, voda se povlači u svoja korita, ili je već povučena iz domaćinstava koja su poplavljena.

"Na sastanku smo razmatrali i mere koje sprovode javna preduzeća i privredni subjekti u cilju odbrane od poplava. Aktivnosti na otklanjanju elementarne nepogode dovele su do normalizacije stanja u mestima koja su bila najugroženija: Gornjoj Vranjskoj, Petkovici, Desiću, Grušiću, Jevremovcu, Cerovcu, Krivaji, Bukoru, Mrđenovcu, Metliću, Metkoviću i Lipolistu. Sva raspoloživa mehanizacija VD ,,Sava", JP ,,Infrastruktura”, i ,,Jugokop-Podrinja” i dalje je na potencijalnim kritičnim tačkama i spremni su da u slučaju pogoršanja situacije, zbog najavljenih ponovnih padavina odmah intervenišu, a trenutno rade na čišćenju kanala i ojačavanju nasipa", istakao je gradonačelnik Pajić.

Za 23 osobe iz Gornje Vranjske koje su tokom poslednja dva dana evakuisane i smeštene u prihvatni centar ,,Humano srce" obezbeđeni su obroci, sredstva za ličnu higijenu, socijalna i psihološka podrška. Centru za socijalni rad Šabac biće izdata naredba za obilazak svih ugroženih područja i intervenisanje tamo gde postoji potreba.
GP

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa