5. jun 2023.5. jun 2023.
ljubovija.info

ljubovija.info

Svečano obeležen Dan opštine Ljubovija

Centralna svečanost obeležavanja Dana Opštine Ljubovija priređena je u petak, 2. juna u sali bioskopa u Ljuboviji.

Opština Ljubovija obeležila je 152 godine, otkako je 3. juna 1871. godine ukazom knjaza Milana Obrenovića proglašena za varošicu.

Pred početak ceremonije, u 12 časova održana je svečana sednica Skupštine opštine Ljubovija koju je sazvao Goran Josipović, predsednik SO Ljubovija. Obeležavanju Dana Opštine prisustvovao je episkop Eparhije šabačke gospodin Jerotej u pratnji sveštenstva Azbukovačkog namesništva i protosinđel Serafim, nastojatelj manastira Sv.Trojice, Bjele vode, koji je i jedan od dobitnika povelje, najvišeg priznanja Opštine Ljubovija.

Uvodnu reč dao je predsednik Opštine Ljubovija Milan Jovanović, koji je rezimirao dešavanja u proteklih 365 dana - "kilometri asfaltiranih puteva, rekonstruisan vrtić i osnovne škole u selima, sanacija korita reke Ljuboviđe i mnogi drugi projekti finansirani iz budžeta Opštine Ljubovija i uz podršku Vlade".
- Imali smo javni istorijski čas u organizaciji Osnovne škole „Petar Vragolić“, nastavnika i učenika te škole. Iako je u tom trenutku bilo nevreme, iako je nestala struja, a ova sala je bila prepuna, vladala je tišina i niko nije napustio salu. Svi su disali u jednom dahu. Deca su nam održala, ne samo istorijski čas, nego i predavanje kakvi mi treba da budemo i prikazali su nam naše hrabre borce i muke kroz koje su prošli u Bici na Košarama. Pokazali su nam na šta je Srbin bio spreman, kao i bezbroj puta do sada. Pričali su nam o onima koji su svoju mladost, svoja tela, svoj život ostavili za slobodu i za majku Srbiju. To je na mene ostavilo vrlo snažan utisak i ne pamtim da smo ikada u Ljuboviji imali takvu harmoniju između publike i te dece na pozornici, sa tako snažnom emocijom i empatijom, istakao je predsednik Jovanović, navodi fb stranica opštine Ljubovija.

Zaslužnim građanima opštine Ljubovija dodeljena su priznanja, nakon čega je izvedena kabaretska predstava „Kao da sam te sanjao“ u izvođenju Vladana i Kristine Savić, dramskih umetnika Pozorišta na Terazijama, uz klavirsku pratnju Nevene Branković.

Svečanosti su prisustvovali Dejan Savić, izaslanik predsednika Aleksandra Vučića, Željko Marjanović, načelnik Mačvanskog upravnog okruga kao i predstavnici okolnih opština i gradova, Bratunca, Malog Zvornika, Osečine, Krupnja, Loznice, Šapca, Vladimiraca, Koceljeve, Bogatića, predstavnici MUP-a, Zavoda za javno zdravlje Šabac, lokalni funkcioneri i druge ličnosti iz javnog života.
GP

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa